Hirdetés

Nagyobb bosszúval készül az OCZ

Újabb processzorhűtővel rukkol elő a kínálatában fő csapásiránynak számító memóriamodulok mellett hűtőalkalmatosságokat, tápegységeket és beviteli eszközöket gyártó és forgalmazó OCZ. Az újdonság a tavaly szeptemberben megjelent Vendetta léghűtés közvetlen utódja, melynek nemes egyszerűséggel a Vendetta 2 nevet adta a cég. A processzorhűtő mindenben követi az elődmodell koncepcióját, nem változott a forma sem, nem úgy a méret, a Vendetta 2 tehát – legalábbis elméletileg – nagyobb hőmennyiséggel képes megbirkózni.

A Vendetta 2 a szokásos toronysémát követi, azaz annyiban mégis eltér a hasonszőrű termékektől, hogy az alumínium bordázaton áthaladó réz hőcsövek közvetlenül érintkeznek a processzor hőátadó felületével. Az univerzális rögzítéssel rendelkező Vendetta 2 hűtőbordáit ezúttal egy 12 centiméteres ventilátor szellőzteti át, melynek fordulatszáma a hőmérséklet függvényében változik percenként 800 és 1500 között, zajszintje pedig ettől függően minimum 20, maximum 32 dB(A) – azaz a Vendetta 2 valamivel halkabb lett elődjénél.

Már az első Vendetta is kitűnt a mezőnyből tekintélyt parancsoló méreteivel, az utód azonban még erre is rátesz: csak a bordázat 120 x 50 x 159 milliméteres, tehát a hűtőalkalmatosságot csak a nagyobb, szellősebb számítógépházak tulajdonosainak lehet érdemes beszerezniük.

A gyártó két év jótállást vállal a Vendetta 2-re, a termék ára egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

  • Vérbosszú, az OCZ szerint

    A Vanquisher után jön a Vendetta fantázianevű CPU-hűtő, melynek hőcsövei direkt kontaktusba kerülnek a processzorral.

Hirdetés