Hirdetés

Nagyképernyős TFT-monitor a Samsungtól

A Samsung a márciusi CeBIT kiállításon mutatja be SyncMaster 403Tn jelzésű monitorát. Az MVA-paneles, 40 hüvelyk, azaz picit több mint 100 cm képátlójú, 15:9 formátumú megjelenítő érdekessége, hogy hálózati interfésszel is ellátják, így képes egy szerveren tárolt filmek, prezentációk vagy dokumentumok – akár előre programozott – megjelenítésére. A mellékelt MagicNet szofter segítségével megosztott fájlok között a távirányítóval lehet tallózni, és mód van fix hálózati cím beállítására vagy dinamikus hozzárendelésre is. Ezenkívül a monitor egy USB interfésszel is rendelkezik, így külső tárolókon megtalálható állományok megjelenítését is lehetővé teszi. A képi tartalmak mellett zenét is le tud játszani.

A monitor opcionálisan hangszórókkal is megrendelhető, de anélkül elég keskeny a kávája a többmonitoros üzemhez is. A képi paraméterek RS-232C interfészen keresztül, távvezérléssel is módosíthatók. Mindezen jellemzők – valamint a borsos, 4599 eurós ár – elsősorban professzionális felhasználók számára teszik érdekessé a monitort, amely például konferenciatermekben, hotelek halljaiban vagy közintézményekben alkalmazható információs táblaként, vetítésekre, prezentációkra.

A megjelenítő fényereje 450 cd/m2, kontrasztaránya 600:1, reakcióideje 23 ms, felbontása 1280x768 pixel. Betekintési szögekként a gyártó 170°/170°-ot ad meg; a zavaró tükröződéseket speciális bevonat hivatott megelőzni. A 403Tn támogatja a kép a képben (PIP) és a kép a kép mellett (PBP) üzemmódot, valamint portré állásban is használható. Jelbemenetként analóg RGB és digitális DVI, valamint DV, kompozit, komponens és S-Video port vehető igénybe. A készülék maximális fogyasztása 230 watt, átlagos élettartama 60 ezer óra. A SyncMaster 403Tn várhatóan a második negyedévben jelenik meg kereskedelmi forgalomban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés