Hirdetés

Nagy notebookhoz nagy töltő

A játékosoknak szánt noteszgépek, hordozható munkaállomások nem csak a hűtőrendszer, de a tápellátás szempontjából is különlegesek, a normál notebookok mellé csomagolt tápegységek biztos, hogy nem képesek őket ellátni a szükséges energiával. Az Eurocom kínálatában szép számmal találni igen energiaigényes hordozható számítógépeket, így most egy olyan tápegységet jelentettek be, amely biztos, hogy nem küzd majd ilyen problémával.

Egy 780 wattos tápegység notebookok számára Egy 780 wattos tápegység notebookok számára
Egy 780 wattos tápegység notebookok számára [+]

Az Eurocom mellett például az MSI és a Clevo által is használt négytűs csatlakozóval dolgozó táp 780 watt (!) leadására képes, 25 ms-ig pedig akár 45 amper is kivehető belőle. Hatásfoka maximális teljesítménynél meghaladja a 90 százalékot. A jobb hőleadás érdekében fémházba szerelt és aktív hűtéssel rendelkező táp kábele nem fixen rögzített, hanem moduláris, így nincs akadálya annak sem, hogy az Eurocom a jövőben a négytűs konnektoron kívül más tápcsatlakozókat is támogasson. Extraként kapunk még egy apró LCD kijelzőt is, amiről leolvasható az aktuális terhelés (feszültség, áramerősség, teljesítmény).

LCD kijelzővel
LCD kijelzővel [+]

Mindezt persze nem kapjuk ingyen a szó egyenes és átvitt értelmében sem: egyrészt a készülék 1,3 kg tömegű, azaz annyi, mint egy könnyű noteszgép, másrészt 475 dollárba kerül. Akit érdekel a belső felépítés is, az talál pár érdekesebb képet az alábbi filmben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés