Hirdetés

Nagy dobásra készül az NVIDIA és az EVGA

Az EVGA és az NVIDIA Santa Clarában közös halloweeni rendezvényt fog tartani október 30-án, ahol egy teljesen új, eddig be nem mutatott termékről rántják majd le a leplet. Előre szóltak, hogy senki se számítson Fermire, mivel az új kártya a GeForce PhysX technológiát szeretné új szintre emelni.

Az előzetes adatok alapján a legtöbben egy kétlapkás grafikus kártyára számítanak, amelyen a kisebb teljesítményű chip a hardveres PhysX számításokban fogja kamatoztatni az erejét. Egyelőre konkrét információ nem hangzott el, de a GT200 és a G92 kódnevű fejlesztések párosítása a legesélyesebb. Természetesen mindkét lapka külön fedélzeti memóriát fog kapni.

A tényleges adatok október 30-án kerülnek nyilvánosságra, így az előbbi bekezdés csupán feltételezésekre épül. Ettől függetlenül látható, hogy a zöldek stratégiájában erős szerepet kap a PhysX. A kártyát egyébként csak az EVGA fogja forgalmazni, mint kiemelt NVIDIA partner. Az árazásról sajnos semmi információ, de a termék különlegessége miatt elképzelhető, hogy vastagon fog majd az árcédulán a toll.

Előzmények

Hirdetés