Hirdetés

MWC 2015: pehelykönnyű és extravékony a Sony Xperia Z4 Tablet

A világ legkönnyebb és legvékonyabb 10 hüvelykes táblagépeként hirdeti új szerzeményét a Sony. A 6,1 milliméteres vastagságú tablet valóban rendkívül vékony, és ehhez csupán 389 (vagy LTE modem esetében 393) grammos tömeg társul, így az Xperia Z4 Tablet nagyjából annyit nyom, mint két nehezebb mobiltelefon. Mindez tapasztalatunk alapján, kézben tartva elég kényelmes érzetet nyújt.

A 167 milliméteres szélességbe és 254 milliméteres magasságba egy 16:10-es képarányú, 2560x1600 pixeles felbontású IPS kijelző fért bele. A központi egység szerepét az Adreno 430-as IGP-t hordozó Qualcomm Snapdragon 810 tölti be, amihez 3 GB rendszermemória társul. A belső tárhely kapacitása 32 GB, ami szükséges szerint microSD kártyával bővíthető. Az előlapi kamera 5,1, míg a hátlapi 8,1 megapixeles felbontású, amelyek Full HD felbontású mozgókép rögzítésére is alkalmasak.


Az Xperia Z4 Tablet különféle hangzásjavító megoldásokat is tartalmaz (Sony 3D Surround Sound, Clear Audio+, xLoud), illetve ezek mellől az FM rádió sem hiányzik. Szintén nem elhanyagolható, hogy az újdonság IP65/68 minősítéssel is rendelkezik, azaz elvileg egy 30 perces elmerülés sem árthat neki, illetve egy meghatározott erősségű vízsugárnak is képes ellenállni, ráadásul ezeken felül még a por sem tehet benne kárt. A 6000 mAh-s akkumulátorral szerelt táblagép boltokban való felbukkanására sajnos még várnunk kell, ugyanis a Sony csak júniusban kezdi el szállítani a terméket, aminek alapára várhatóan 659 euró lesz, amit további 100 euróval kell majd megtoldani, ha a beépített LTE modemre is igényt tartunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés