Hirdetés

MWC 2015: érintőkijelzővel jön a TP-Link Touch P5 router

Lassan szinte mindenre érintőkijelző kerül, akár van ennek létjogosultsága, akár nincs. Úgy fest a routerek sem maradhattak ki ebből, hisz a TP-Link már meg is mutatta a Touch P5-t, melynek tetején egy 4,3"-es, 480x272 pixeles felbontású egység lapul. Az érintésérzékeny megjelenítő a router konfigurálásán felül a rendszer aktuális állapotáról is képes részletes információt nyújtani, amivel sok eseteben kiválthatja a klasszikus webes felületet.

Nos, ami a belsőt illeti, a Touch P5 természetes támogatja az aktuális legújabb IEEE 802.11ac szabványt is, amellyel 5 GHz-en legfeljebb 1300 Mbps-os tempót diktál, miközben 2,4 GHz-en 600 Mbps a maximális sebesség, míg a kettőt kombinálva 1900 Mbps-re képes a router. A Beamforming technológia természetesen támogatott. A számítási feladatokat egy 1 GHz-es órajelű kétmagos processzor látja el, mely még a komplexebb műveletekhez is megfelelő teljesítményt nyújt.

A TP-Link megoldása három antennát vonultat fel, ezek igény szerint cserélhetőek is. A különféle csatlakozókat tekintve a Touch P5 nem szolgál különösebb extrákkal, hisz a vezetékes rész természetesen gigabites, azaz a négyportos switch és a WAN port is Gigabit Ethernet szabványú. Ezeken felül még egy USB 2.0-s és egy USB 3.0-s port is helyet kapott, amelyeken keresztül a csatlakoztatott adattárolók és nyomtatók megosztása lehetséges. A router árát egyelőre nem sikerült megtudnunk, erre valószínűleg legkorábban a harmadik negyedévben derülhet fény, hisz a TP-Link jelenlegi terve szerint ekkor kerül majd piacra a Touch P5.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés