Hirdetés

A Mushkin piacra dobja az eddigi legnagyobb tárkapacitású mSATA SSD-t

A Mushkin sokat mozgolódik mostanság az SSD-k piacán, és a fejlesztésekből is aktívan kiveszi a részét. Rövid időn belül ez a második mSATA csatolófelületű tárolóval kapcsolatos bejelentésük, ami érthető, hiszen stratégiailag fontos termékkategóriáról van szó, aminek fontossága a közeljövőben a tabletek és az egyre vékonyabb hordozható masinákkal párhuzamosan előreláthatóan nőni fog.

Most viszont nem egy kis tárkapacitású modellt mutattak be, hanem épp ellenkezőleg, a valaha készült legnagyobb tárkapacitású mSATA SSD-t tervezik piacra dobni. Ennek köszönhetően az Atlas sorozatú mSATA csatolófelületű Mushkin tárolók legnagyobb tagja mostantól 480 GB-os tárhelyet kínál, mindezt teszi egyedüliként az mSATA-s tárolók piacán. A nyolc darab 25 nm-es aszinkron Micron MLC NAND flash chip mellé egy LSI-SandForce SF-2281-es vezérlő került, így gyakorlatilag a szolgáltatások terén a felhasználót nem éri meglepetés. Van Trim, NCQ, SMART és ECC támogatás is.

A Mushkin hivatalosan nem tett közzé az új egység átviteli sebességére vonatkozó információt, de egyes források a 560/530 MB/s lineáris olvasási/írási teljesítményről, és 4 kB-os blokkokon 80 000 IOPS-ról számolnak be, de valószínűsítjük, hogy ezeknél az értékeknél valamivel gyengébb teljesítményre lesz képes.

Az MKNSSDAT480GB típusjelzéssel ellátott Atlas tároló a CES-en debütál hivatalos formában, és január elejétől lesz elérhető az Egyesült Államokban, míg a világ többi tájára január közepén indulnak az első szállítmányok. A Mushkin 499 dolláros vételárat jelölt meg, és három év jótállást vállalnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés