Hirdetés

Multimédiás set-top boxban utazik az ASUS – érkezik az O!Play TV Pro

Az ASUS egy olyan set-top box piacra dobásán munkálkodik, mely azon kívül, hogy tartalmazza a kötelezőnek mondható DVB-T tunert és az opcionálisan behelyezhető 3,5"-es merevlemezre rögzíteni is tudja az aktuális műsort (PVR funkció), valamint támogatja az időeltolásos lejátszást (Time Shift), még számos egyéb funkcióval kedveskedik a vásárlóknak. A fekete doboz az O!Play családnévhez hűen médialejátszó képességekkel is rendelkezik, és mintegy ötvenféle médiafájl lejátszását támogatja.

  • Támogatott videokodek: MPEG1/2/4, H.264, VC-1, RM/RMVB, Xvid
  • Lejátszható videokonténer: .mp4, .mov, .avi, .asf, .wmv, .flv, .mkv, .ts, m2ts, .dat, .mpg, .vob, .mts, .iso, .trp, M1V, M2V, M4V
  • 3D formátumok: H.264, MVC, .ts, m2ts
  • Feliratok: .srt, .sub, .smi, idx+sub, .ssa, .ass
  • Audiofájlok: MP3, WAV, AAC, OGG, FLAC, AIFF, Dolby Digital AC3, DTS Digital Surround, Dolby Digital Plus, PCM/LPCM, Dolby TrueHD
  • Képfájlok: JPEG, BMP, PNG, GIF, TIFF


[+]

A lejátszani kívánt állományok forrása lehet a beépített HDD, illetve az SD/MMC/MS/XD kártyaolvasóba behelyezett memóriakártya, esetleg az USB-n csatlakoztatott külső tároló (szerk. 2012. 01. 20.: a gyártó megerősítette, hogy lesz ODD támogatás!). USB-ből egyébként 2.0-s és 3.0-s szabványú kapukat is találunk rajta, így várhatóan nem fogunk kompatibilitási problémákba ütközni, ami elő szokott fordulni az USB 3.0-s eszközök és egyes médialejátszók párosítása során. Ezen felül még az előlapi ajtó mögött rejtve találunk egy szintén USB 3.0-s PC Link kábelcsatlakozást, ami az O!Play TV Pro és a számítógépünk közötti kapcsolatteremtésre használható, pontosabban az előbbi merevlemezén tárolt adatokhoz férhetünk hozzá közvetlenül a merevlemez fizikai áthelyezése nélkül. Természetesen a helyi hálózatra kapcsolódó PC-kről, notebookokról és okostelefonokról is tudunk a tévére streamelni az O!Play segítségével. Ehhez előtte a gigabites Ethernet portot vagy a beépített IEEE 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi vezérlőt használva csatlakozni kell a hálózathoz.


[+]

Ezeken felül internetes szolgáltatásokat is igénybe vehetünk, ami most nem csak a médialejátszóknál megszokott Acetrax, YouTube Leanback, DailyMotion, Flickr és Picasa alkalmazásokat jelenti (melyek sora egyébként folyamatosan bővülni fog a frissítésekkel), hanem a közösségi média szolgáltatásait is elérhetjük. Például a merevlemezen tárolt fájlok közül bármilyen képet és videót kitehetünk a Facebook üzenőfalunkra a megengedett tárhely erejéig. Ugyanezt megtehetjük az éppen nézett műsor címével, illetve abból származó videorészleteket is feltölthetünk a Facebookra és a YouTube fiókunkba egyaránt.


[+]

Az O!Play TV Pro HDMI, komponens és kompozit kimeneteken csatlakoztatható a tévéhez, míg a digitális hangot a HDMI-n kívül koax és optikai SPDIF kimenetekből nyerhetjük ki. Sajnos többcsatornás hangkimenet nincs. A termék ára és megjelenési dátuma ismeretlen, de az szinte biztos, hogy idehaza is elérhető lesz.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés