Hirdetés

Multifunkcionális médialejátszók a KiSS-től

A számítástechnika és szórakoztatóelektronika ötvözésének egyik európai úttörője, a dán KiSS Technology nemrégiben bemutatott DVD-lejátszói elsőként támogatják kontinensünkön a Windows Media Video 9 szabványt – beleértve annak nagy felbontású változatát is (WMV HD). A – hazánkban tömegterméknek még aligha nevezhető – nagy felbontású LCD-tévék, kivetítők és plazmamonitorok boldog tulajdonosainak először nyílik alkalmuk arra, hogy készülékeik képességeit nagy teljesítményű számítógép nélkül is kiaknázzák.

A Sigma Designs EM8620L jelű digitális jelprocesszorára épülő két új készülék, a DP-600 és a DP-608 képes mp3, Ogg Vorbis, JPEG, MPEG-2, MPEG-4, DivX, XviD és WMV kódolású anyagok lejátszására, és a gyárilag nyomott lemezeken kívül megbirkózik CD-R(W) és DVD±R(W) adathordozókkal is. Mindkét modell rendelkezik Fast Ethernet és a 802.11g szabvány szerinti nagy sebességű WLAN-csatolóval, amelyek nemcsak a KiSS által kiadott rendszeres firmware-frissítések installálását teszik egyszerűvé, de lehetőséget nyújtanak médiafolyam (streaming media) lejátszására akár az internetről, akár a dolgozószobában dübörgő, médiaszervernek kinevezett PC-ről.

A DP-608-as típusszámú készülék abban különbözik kisebb testvérétől, hogy egy 80 GB-os merevlemezt is tartalmaz, amelyre közvetlenül rögzíthetőek tévéműsorok, illetve amely pufferként funkcionál médiafolyamok lejátszásakor.

A KiSS Technology újabb bejelentése szerint a WMV9-et támogató termékeivel a jövőben igénybe lehet venni az amerikai CinemaNow IP-alapú Video on Demand (VoD) szolgáltatását, vagyis több mint 4200 film és egyéb videoanyag – köztük számos hollywoodi stúdió produkcióinak – letöltésére nyílik lehetőség. A letöltött tartalmakat merevlemezre is lehet menteni, bár a másolást a beépített DRM korlátozza. A Pay-per-View alapon számlázott anyagok ára - 24 vagy 48 órára - 2,99 és 14,99 amerikai dollár között alakul, az előfizetés 10 dollár egy hónapra.

Tervek szerint a DP-600 májusban, a DP-608 júniusban kerül kereskedelmi forgalomba, egyelőre ismeretlen áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés