Hirdetés

Multi-touch kijelzőt alkalmaz az új Asus netbook

Az Asus bejelentette, hogy a világon elsőként hoz forgalomba multi-touch kijelzővel rendelkező netbookot. Az Eee PC T91MT névre keresztelt mobil gépezetnek kevesebb, mint egy kilógrammos a tömege, a kiterjedése pedig 225 x 164 x 25,2-28,4 mm.

A 8,9 hüvelykes, LED háttérvilágítású kijelzővel felszerelt netbook 1024x600 pixeles natív felbontást kínál. A processzor szerepét az 1,33 GHz-es órajelen üzemelő Intel Atom Z520 tölti be, mely az US15W vezérlőlapka társaságát élvezi. Az utóbbi chipben egy GMA500 grafikus mag található, mely támogatja a HD videók gyorsítását, és a DirectX 10.1-es API-t. A rendszermemória a DDR2 szabványra épül, a kapacitása pedig 1 vagy 2 GB lehet. A felhasználó a fájlokat a 32 GB-os SSD-n tárolhatja, amit kiegészít az online Eee Storage szolgáltatás, melynek keretében 500 GB-nyi adat helyezhető el az Asus internetről elérhető tárolójába.

Az új versenyző kommunikációs lehetőségeiről a 802.11b/g/n Wi-Fi, a 10/100-as Ethernet valamint a Bluetooth 2.1+EDR gondoskodik, emellett a termék rendelkezik még két darab USB porttal, egy D-Sub kimenettel, egy MMC és SD memóriakártyákat kezelő kártyaolvasóval és egy 0,3 megapixeles webkamerával is. A hangokat a sztereó hangszórópár szólaltatja meg, a beépített digitális tömbmikrofon pedig a hangfelvételek készítésében lehet a felhasználó segítéségre. A netbookban található akkumulátor a vállalat állítása szerint 5 órás üzemidőt biztosít átlagos terhelés mellett.

Az előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel érkező Asus Eee PC T91MT még ebben az évben forgalomba kerül, fehér és fekete színezéssel. Az ajánlott fogyasztói árról egyelőre nem számolt be a vállalat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés