Hirdetés

Combos MSI alaplapok jönnek az LGA1200-as platformra

A minden földi jóval felszerelt újdonságok a MEG termékcsalád felhozatalát gazdagítják, és az egyikkel már volt futólagos kontaktunk.

Az MSI három felsőkategóriás Z590-es, MEG szériás alaplapot mutatott be, név szerint a MEG Z590 Ace Gold Editiont, a MEG Z590 Unify-t és a MEG Z590 Unify-X-et, amivel nemrégiben összefuthattunk a HyperX DDR4-es órajelrekordjának tárgyalásakor. A nyolcrétegű nyomtatott áramköri lappal érkező, ATX-es trió 16+2+1 fázisos VRM-mel és 90 amperes smart power stage-ekkel, illetve hővezető csővel összekötött alumínium bordázatokkal dolgozik, és nem kevesebb, mint négy (szintén bordákkal fedett) M.2 interfészt kínál a 6 darab SATA portja mellé.

Balról jobbra: MSI MEG Z590 Ace Gold Edition, MEG Z590 Unify-X és MEG Z590 Unify
Balról jobbra: MSI MEG Z590 Ace Gold Edition, MEG Z590 Unify-X és MEG Z590 Unify [+]

Közös jellemző még a két nyolctűs EPS tápcsatlakozó, az Intel i225-V kontroller hajtotta 2,5 gigabites Ethernet, illetve az Intel AX210-es Wi-Fi 6, de a PCI Express sínek és fedélzeti hangkodek tekintetében akad némi eltérés: míg a fém hátoldali takarólemezt, 24 karátos aranyfóliával megbolondított hűtést és két Thunderbolt 4 konnektort viselő Ace Gold Editionre három x16-os PCI Express, két x1-es PCI Express foglalat és egy ESS Sabre 9018Q2C kombó DAC-kal megtoldott Realtek ALC4082-es lapka került, addig a Unify-ra és Unify X-re egy x16-os PCI Express, egy x4-es és két x1-es PCI Express csatoló, valamint egy Realtek ALC4080-as chip jutott. A fixált habitusú I/O panelek – meglehetősen modern és sokrétű – tartalmában is van bőven differencia, amit olvasóink a kattintható specifikációs listákon vehetnek lajstromba.

[+]

Az Unify-X a két rokonával ellentétben négy helyett két DIMM slotot kapott, és azt már tudjuk róla, hogy memóriatuningban igazán kiemelkedő teljesítményre képes. Sajnos a termékoldala egyelőre nincs készen, így csupán két testvérének részletes leírását áll módunkban a beillesztett kép formájában közölni, de ami késik, az nem múlik. Az árakkal kapcsolatban még csak a sötétben tapogatózunk, ám valószínűleg senkit sem fog meglepetésként érni, hogy mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlnunk, ha valamelyik szemrevaló MSI deszkát a gépházunkban akarjuk tudni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés