Hirdetés

Az MSI Temash SoC APU-s géppel támadja meg a tabletpiacot

Az MSI korábban többet remélt a tabletpiactól, de a cég számításai nem jöttek be, így egy ideig nagyon finoman bántak ezzel a területtel, vagyis túl sok masinával nem támadták a szegmenst. Kétségtelen azonban, hogy a tabletekre egyre nagyobb az igény, így az MSI nem engedheti meg magának azt a kényelmet, hogy csak távolról figyelje az eseményeket. A vállalat ennek megfelelően új offenzívát indított.

A friss tabletek között az első versenyző az AMD korábban bemutatott Temash SoC APU-jára épít, ami egy teljesen Windows 8-hoz tervezett platform, hiszen a piacon elsőként használja ki az operációs rendszer összes funkcióját. A rendszer képességeiről több oldalt is írtunk az alábbi cikkben, így ezeket most nem részletezzük újból.

Az MSI a W20 3M-be az AMD A4-1200-as SoC APU-t választotta, mely két darab 1 GHz-en üzemelő Jaguar CPU-magot használ, az IGP szerepét pedig egy 128 shader részelemből álló GCN architektúrára épülő, 225 MHz-en ketyegő Radeon HD 8180-as megoldás tölti be. A lapka 3,9 wattos TDP osztályba tartozik, így passzív hűtés mellett dolgozik a fedél alatt. A DDR3L szabványú rendszermemória kapacitása 2 GB, míg az adatokat egy 128 GB-os SSD tárolja, de nyilván az előtelepített Windows 8 operációs rendszer némi tárhelyet már lecsippentett.


(forrás: Notebook Italia)

A 11,6 colos, LED-es háttérvilágítású, IPS panellel dolgozó kapacitív, 10 ujjal tapizható érintőkijelző 1366x768 pixel megjelenítésére képes, emellett a tableten megtalálhatók a szokásos interfészek is, amelyeket az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi, a Bluetooth 4.0-s modul és az opcionális 3G-s modem is kiegészít. A Temash SoC APU-t használó tableteknél fontos megemlíteni az előlapi webkamerát, ami a megszokott szerepe mellett elengedhetetlenül szükséges az AMD Elite szoftvercsomagjában található programok működéséhez, így az MSI W20 3M-mel a felhasználó szimplán az arcának felismertetésével bejelentkezhet a különböző weboldalakra, emellett lehetséges a termék vezérlése gesztusokkal is, hiszen a Temash SoC APU képes a mozgás felismerésére. Extra biztonságot ad az ujjlenyomat-olvasó, ami kiválthatja az arcról való azonosítást is.

A 9,98 mm-nél vékonyabb, 750 grammnál könnyebb tablet akkumulátorának kapacitása nem ismert, de az MSI nagyjából 10-12 órát ígér enyhe terhelés mellett. A masina opcionális kiegészítője egy dokkoló lesz, amin billentyűzet is van, de azt még nem tudni, hogy ez alatt mit lehet majd találni.

Az MSI W20 3M forgalmazása a nyáron kezdődik meg, de az árcéduláról még nincs pontos adat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés