Hirdetés

MSI: újabb helytakarékos Socket 775-alaplap

Az Intel kevesebb funkcióval ellátott, azaz olcsóbb chipsetjei köré épülő MSI alaplapok választékát gyarapítja a 915PL Neo-V jelzést viselő típus. Az i915PL lapkakészlet a széles körben alkalmazott 915P HD audiovezérlőtől és a DDR2 memóriák támogatásától megfosztott változata, ám éppúgy képes 800 MHz rendszerbusz-sebességű, LGA775 tokozású processzorok kiszolgálására.

Az MSI ATX formátumnak megfelelő hosszúságú, ám 17,5 cm-es szélességével a hagyományosnál jóval keskenyebb lapja olcsóbb rendszerek alapja lehet, s kis mélységű házakba is könnyen beépíthető. A két memóriafoglalat legfeljebb 2 GB DDR400/333 sebességű RAM-ot fogad, módot adva a kétcsatornás működtetésre is.

Kissé szokatlan elrendezésű bővítőhelyei egy PCI Express x16 felületű grafikus kártya, valamint egy PCIe x1 és két PCI kártya illesztésére adnak lehetőséget; ezek mellett egy Advanced Graphics Riser (AGR) elnevezésű slot is helyet kapott, melynek révén AGP 8x/4x csatolójú videokártyák foghatók használatra.

Az ICH6 déli híd nyolc USB 2.0 portot, négy Serial ATA portot, illetve egy Ultra-ATA100 csatornát biztosít. A hatcsatornás hangot egy ADI AD1888 kodek szolgáltatja, míg a Fast Ethernet hálózati elérés egy Broadcom chip feladatkörébe tartozik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

  • Padlón a memóriaárak

    Kéthetes hűtési kitérőnk után ezúttal – sok egyéb mellett – az utóbbi időszak memória- árcsökkenésével foglalkozunk.

Előzmények

Hirdetés