Hirdetés

Indul az Operation Overclock tuningverseny

Az MSI és a Futuremark a mai napon elindította az Operation Overclock tuningversenyt, mely négy hétig tart, és értékes nyereményekért zajlik a küzdelem heti leosztásban. A verseny sajnos csak az MSI alaplapot birtokló felhasználók között zajlik, és fontos, hogy a processzornak is Sandy Bridge, vagy Sandy Bridge-E lapkára kell épülnie, vagyis a rendszer tokozása LGA1155, vagy LGA2011 lehet.

A részvételhez le kell tölteni a 3DMark 11 nevű tesztprogramot, amelyen belül majd a Physics teszt eredménye számít. A verseny szempontjából csak ez a pontszám lényeges, így az MSI és a Futuremark a többi eredményt meg sem nézi. A programon belül mindez egy tesztet jelent, ami a fizikát a CPU-n számolja. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez a teszt is tartalmaz leképzést, ráadásul nem is kevés objektummal, így tulajdonképpen a VGA teljesítményétől is függ egy picit. Ennek megfelelően csak akkor ideális a program a processzorok képességeinek mérésére, ha mindenki ugyanolyan VGA-t használ. Egy legális kiskapuról van tehát szó, amiről a Lostcircuits irt is régebben egy cikket, és az eredményekből világosan látszik, hogy a Radeonok a teszt rendkívül specifikus jellegéből adódóan általános előnnyel rendelkeznek a GeForce-okhoz képest. CrossFire, vagy SLI rendszerre nem érdemes áldozni, ez ugyanis nem jelent értékelhető változást a fentebb linkelt teszt eredményei alapján.

A szabályok egyébként egyértelműek. A 3DMark 11 Physics teszt eredményét fel kell tölteni a Futuremark hivatalos oldalára. Ezzel lényegében a nevezés meg is történt. Minden forduló egy hétig tart, és állandóan hétfőn van az eredményhirdetés. Annyi eredményt lehet feltölteni az adott fordulóra, amennyit csak a nevező gondol, így bátran lehet próbálkozni. Természetesen a legnagyobb elért pontszám számít. A hetente három nyertes lesz, de ez nem sorsolás alapján zajlik, hanem a három legjobb eredmény nyer. Az első helyezett egy MSI X79A-GD65 (8D) Frio Adv alaplapot és egy MSI N560GTX Twin Frozr II/OC VGA-t nyer, míg a második hely egy Kingston HyperX Genesis DDR3-2133 2 GB-os négycsatornás memóriacsomagot, valamint egy Enermax Platimax 1000 wattos tápegységet jelent. A dobogó utolsó foka egy Cougar Evolution házat és egy COUGAR Vortex HDB ventilátort ér. Fontos megjegyezni, hogy egy versenyző, sosem kaphatja meg többször ugyanazt a nyereményt. Ennek megfelelően, ha valaki háromszor is az első helyre fut be, akkor lényegében csak az első héten kapja meg az alaplapot és a VGA-t, míg a második győzelem esetében már a memória és a tápegység jár, a harmadik győzelemnél pedig a Cougar termékeit kínálja az MSI és a Futuremark.

Szokás szerint a Futuremark és a szponzorok fenntartják a jogot, hogy bármelyik nevezést visszautasítsák, amennyiben az csalással született, vagy szimplán nem felel meg az előírásoknak. A verseny pontos szabályzata az alábbi linken érhető el.

Az Operation Overclock tuningverseny a 2012. január 16-án zárul le, a heti nyerteseket pedig a hivatalos weboldalon hirdeti ki az MSI.

Előzmények

Hirdetés