Hirdetés

Korlátozott példányszámú VGA-t dobott piacra az MSI

Az NVIDIA színeibe öltözött képalkotó a vállalat The Limited Series termékcsaládjának első képviselője.

Az MSI egy limitált sorozatú videokártyáról lebbentette fel a fátylat, amiből mindössze 6000 darab készül, és az NVIDIA gusztusos zöld/fekete színkombinációjában feszít, noha a szóban forgó típus kissé érdekes módon a leggyengébb Ada Lovelace GPU-t kapta valami komolyabb helyett.


[+]

A GeForce RTX 4060 Gaming X NV Edition 8G névre keresztelt, 247 mm hosszú, 130 mm magas, továbbá 41 mm vastag megoldás félpasszív működést támogató, Torx Fan 5.0-s légkavarókkal érkező, kétventilátoros Twin Frozr 9 blokkját korábban már láthattuk a szimpla Gaming X-en, azonban a burkolati elemét feldobták Mystic Light Sync technológiával címezhető, átlósan futó fénycsíkokkal.


[+]

Az RGB világítás a felül megtelepedett sárkányos logóval kiegészített cégnévről is visszaköszön a leendő tulajokra, és a GPU-t a "natúr" testvérmodellével megegyező GPU Boost frekvenciára, 2595 MHz-re lőtték be, ami extrém módban 2610 MHz-re növekszik (referencia: 2460 MHz). Természetesen a 8 GB GDDR6 memória 17 GHz-es effektív órajelén nem változtattak, és a 115 wattos fogyasztási kerettel rendelkező, egyetlen 6+2 tűs PCI Express csatlakozóval táplált vezérlő I/O keretén a sztenderd aljzatkonfiguráció, azaz három DisplayPort 1.4a, valamint egy HDMI 2.1a kimenet található.


[+]

Egy széljegyzetet megér, hogy az öblös légréssel perforált, alumíniumból lévő hátlapi takarólemezt hordó hardver csomagolása környezetbarát, ugyanis 100 százalékig papír alapokon nyugszik. A termék elméletileg 410 euróért már megvásárolható státuszban van, bár úgy fest, hogy csupán francia, holland, olasz, svéd és ukrán viszonteladók kínálatából érhető el.


[+]

A bevezetőnkben említett széria egyébként heti rendszerességgel fog egy-egy újabb ketyerével bővülni, amely kis darabszámban kerül le a futószalagról, és rövid ideig, kizárólag a gyártó egyes partnerein keresztül lesz csak bezsákolható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés