Hirdetés

MSI gamer notebookok új GeForce-okkal

A Pascal architektúrás mobil grafikus kártyák megérkeztével számos játékosoknak szánt laptop frissült.

Nagyszerűen teljesített idén az MSI a játékra szánt notebookok piacán, ahol 19%-os részesedésével sikerült az élre jutnia, megelőzve az Asust is. Ebben az ágazatban az NVIDIA grafikus kártyái a meghatározóak, így nem csoda, hogy a Pascal alapú, mobil GTX 1000-esek bemutatkozása után azonnal több új MSI laptopról is lerántották a leplet. A friss mobil GeForce-oknál elhagyták a név végéről az M megjelölést, ugyanis teljesítményben annyira közelre hozták őket az asztali változatokhoz, hogy a külön azonosítóra nincs szükség a továbbiakban. Nem mellesleg, így már a GTX 1060 mobil változata is kellően nagy teljesítményű lett akár a VR headsetek/HMD-k, akár Full HD-nél nagyobb felbontású kijelzők meghajtásához.

Az MSI repertoárjában a gamerek belépőszintjét a GE termékcsalád jelenti, itt a 17,3 hüvelykes GE72VR Apache és a 15,6 hüvelykes GE62VR Apache az újdonság. Mindkét modell GTX 1060-nal büszkélkedik, processzoruk Skylake-alapú, billentyűzetük a SteelSeries-zel, hangszóróik a Dynaudio-val történt együttműködéssel készültek, a megfelelő hálózati kapcsolatról pedig Killer NIC adapter gondoskodik. A laptopok hűtése természetesen dupla ventilátoros, a CPU és GPU hőjének elvezetésére nem kevesebb mint hat hőcsövet vetettek be.


[+]

Szintén GTX 1060-re és négymagos, hatodik generációs Core i processzorra alapoz az MSI GS43VR Phantom, GS63VR Stealth Pro és GS73VR Stealth Pro hármasa. Ezek a karcsú laptopok is dupla ventilátoros, igaz „csak” öt hőcsöves hűtést kaptak. A két nagyobbik, tehát 15,6 és 17 hüvelykes változatnál 4K az IPS paneles kijelző maximuma, 14 hüvelyken be kell érni Full HD-vel. Jó hír, hogy még a legkisebbnek is van M.2 SSD foglalata, és a 2,5 hüvelykes merevlemezeket is fogadják emellett, mondjuk a 60 Wh körüli akkumulátorok nem ígérnek hosszú hálózat nélküli üzemidőt.


[+]

A csúcskategóriás MSI GT62VR Dominator Pro és GT72VR Dominator Pro már GeForce GTX 1070-et kapott a négymagos Skylake CPU mellé, és itt egyelőre 15,6 illetve 17,3 hüvelykes méretben is a Full HD felbontás a maximum. A kisebb felbontásért viszont kárpótol a G-Sync támogatás. A GT72VR-ből van Tobii szemkövetési technológiát támogató változat is. A csúcs GTX 1080-at egyelőre csak a szintén 17,3 hüvelykes MSI GT73VR Titan Pro kapta meg, amelynek brutális hűtése van, és 4K-s kijelzővel is tudja a G-Syncet. Az MSI újdonságai az őszi szezonban érkeznek, a hazai boltokban az Acer és Asus konkurenciához mérhető árakkal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Hirdetés