Hirdetés

Meglehetősen igényes, limitált szériás notebookot villantott az MSI

A 3000 darabra korlátozott példányszámban gyártott, két Thunderbolt 4-gyel érkező újdonságnak nem csupán a hardvere erős.

Az MSI a legutóbbi, MSIology: Tech Meets Aesthetic néven megtartott termékbemutató eseményén bejelentette, hogy közös projektje van az utcai ruházati cikkek gurujaként ismert Fujiwara Hiroshival, mely projekthez természetesen egy új árucikk is tartozik: a Creator Z16 Hiroshi Fujiwara Limited Editionként listázott noteszgép.


[+]

A masina alumíniumból készült burkolatát – figyelemfelkeltő célzattal – lézerrel gravírozott logó díszíti, és belsejében egy 8 magos/16 szálas, 4,6 GHz-ig turbózó Intel Core i7-11800H processzor, 2 x 8 GB SO-DIMM DDR4-3200 memória, egy dedikált, 6 GB-os NVIDIA GeForce RTX 3060 GPU, illetve egy x4-es PCI Express 4.0-s interfészt használó, 1 TB-os NVMe SSD teljesít szolgálatot. Zárójelben jegyeznénk meg, hogy a mobil vas gyártói oldalán fellelhető specifikációk között ugyan nem szerepel, de a sajtóanyagból kiindulva a CPU-t illetően elvileg lesz Intel Core i9-es opció is.


[+]

A kijelző terén nem lehet okunk panaszra, ugyanis a 16 hüvelykes, 2560x1600 pixel felbontású, Mini LED-es IPS panel 165 Hz-es képfrissítési rátával, VESA DisplayHDR 1000 minősítéssel és Calman hitelesítéssel büszkélkedhet, miközben 100 százalékban képes lefedni a DCI-P3 színteret.


[+]

A billentyűzet gombonként címezhető RGB fényekben úszik, 2 wattos hangszórókból négyet építettek be, a 720p-s webkamera pedig támogatja a Windows Hello funkciót. A hálózati részlegre egy Killer AX1675-ös Wi-Fi 6E lapka és egy 5.2-es Bluetooth egység vette be magát, ám a gigabites Ethernetet ezúttal nélkülöznünk kell.


[+]

A készülékházat körbejárván két Thunderbolt 4 konnektor, két USB 3.2 Gen2 Type-A aljzat, egy 3,5 mm-es kombójack és egy microSD kártyaolvasó köszön ránk vissza. A négycellás, 90 wattórás akkumulátorhoz egy 180 wattos adapter jár, operációs rendszer gyanánt meg Windows 10 Home-ot adnak a csomaghoz. Adalék a történethez, hogy a 15,9 mm vastag, 2,2 kilogrammot nyomó újonchoz mellékelnek egy dizájnban passzoló hordtáskát, egy egeret, valamint egy egérpadot is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés