Hirdetés

MSI B75MA-P45 – Ivy Bridge kompatibilis lap 100 dollár alatt

Az idei CeBIT a hamarosan debütáló Intel Ivy Bridge platformhoz tartozó alaplapok bejelentéseitől volt hangos, persze azóta is folyamatosan érkeznek a hírek az újabbnál-újabb deszkákról. A figyelem középpontjában főleg a Z77 és H77 lapkakészlettel szerelt termékek állnak, azonban néhányan a szerényebb képességű B75 köré is építkeznek, hogy az alacsonyabb árkategóriában is sikerrel indulhassanak. Most éppen az MSI nyúlt az utóbbi recepthez, amikor megalkotta a B75MA-P45 alaplapját.


(forrás: techPowerUp!) [+]

Megnevezésében a P45 utótag megtévesztő lehet, hiszen sokan a Core 2 éra egyik ismertebb lapkakészletére asszociálhatnak, azonban félreértés ne essék, ez egy LGA1155-ös foglalattal rendelkező B75-ös lap, amely nem csak a jelenlegi Intel Sandy Bridge, de a hamarosan debütáló Ivy Bridge processzorokat is támogatni fogja. A microATX szabványú alaplap valóban elég minimalista, de ez még egyáltalán nem szab gátat annak, hogy egy nagyteljesítményű számítógép alapjául szolgáljon. Ezek után nem meglepő, hogy nem igazán a tuningra van kihegyezve, erről tanúskodik egyszerű 5 fázisú betáplálása is. A B75MA-P45 négy memóriafoglalattal rendelkezik, ezekbe összesen 32 GB kapacitású, maximum DDR3 1600 MHz-es modulok sorakoztathatók fel. A bővítőrések sora is igen karcsú, mindössze egy PCI-Express 3.0 x16, egy PCI-Express 2.0 x1 és egy „hagyományos” PCI sín található rajta.


(forrás: techPowerUp!) [+]

A B75 lapkakészlet a régi PCI szabvány mellett SATA 6 Gbps és USB 3.0 kompatibilitással is rendelkezik, így az MSI egyetlen kiegészítő vezérlőt sem alkalmazott, ezzel is alacsonyan tartva a költségeket. Hat darab SATA csatlakozója közül csak az egyik 6 Gbps-os, a maradék csak a 3 Gbps-os tempót támogatja. USB 3.0 portból összesen 4-et tartalmaz, ebből kettő a hátlapi panelen, kettő pedig alaplapi kivezetés formájában kapott helyet. Az I/O panelen ezen kívül DVI és D-Sub videokimenet, Gigabit Ethernet, 2 x PS/2 és 4 x USB 2.0 port, valamint hatcsatornás audio kivezetések sorakoznak.


(forrás: techPowerUp!) [+]

Az UEFI-vel érkező MSI B75MA-P45 alaplap pontos vételára még ismeretlen, de a hírek szerint 100 dollárnál alacsonyabb árcédula várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés