Hirdetés

MSI alaplapok Bluetooth hálózattal

Új technológiát jelentett be az MSI, melynek köszönhetően olcsó vezetéknélküli hálózat építhető a hamarosan megjelenő MSI alaplapok köré. Mint ismeretes, az MSI agyalta ki a PC2PC funkciót is, mellyel közvetlen kapcsolatot lehetett létrehozni USB-n keresztül.

A Bluetooth technológiát látta alkalmasnak a cég egy olcsó, vezetéknélküli rendszer kiépítésére. Logikus megoldás. Az adó-vevő egységet USB 2.0 portra kell kötni, és ha két gépben megtalálható az eszköz, akkor máris megkezdhető a hálózati kommunikáció. A sebessége 1 MBit/s lesz, ami nem túl gyors, így valószínűleg nem a hardcore LAN gamerek kedvence lesz.

A technológia point-to-point és point-to-multipoint kapcsolatot tesz lehetővé, vagyis kisebb hálózatok kialakítására bőven megfelel. A magas frekvenciájú rádióhullámoknak köszönhetően semmilyen más rádiós alkatrésszel nem fognak összeakadni, és a maximális hatótávolság is 100 méterre bővül, ami bizony talán több is a kelleténél.

Az első alaplapok, melyek képesek lesznek kezelni a Bluetooth hálózatot, 533 MHz-es alaplapi frekvenciát támogató Intel chipsetes típusok lesznek, melyek alatt a cég valószínűleg az i845E és i850E chipsetet értik. Ezek pedig akár már májusban is elérhetővé válnak, ami nagy üzletet hozhat az MSI számára, ugyanis egyelőre nincs alternatívája a technológiának.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés