Hirdetés

Abszolút a játékosoknak készült az MSI új egybegépe

Az MSI bejelentette az AG270 jelzésű, Gaming sorozatba tartozó egybegépet, ami rögtön két változatban is elérhető lesz. Ne rohanjunk azonban ennyire előre, így előbb elemezzük az újdonságok közös pontjait, hiszen az alap gyakorlatilag megegyezik. A 27 hüvelykes, LED-es háttérvilágítással rendelkező kijelző 1920x1080 pixeles natív felbontásra képes, és a felülete érintésre érzékeny, ráadásul tíz ujjal is tapizható egyszerre. A megjelenítő érdekessége az Anti-Flicker technológia, mely a hagyományos LCD-knél jobban kíméli a szemet, ami hasznos funkció.

Az AG270 belsejében egy Intel HM87-es vezérlőhídja teljesít szolgáltatott, melyhez a 2,4 GHz-es órajelen üzemelő, négymagos Core i7-4700HQ processzor társul 47 wattos TDP fogyasztással. Opciós lehetőség a szintén négymagos Core i7-4860HQ processzor is, ami 3,4 GHz helyett 3,6 GHz-ig turbózik.

A DDR3L szabványú rendszermemória maximális kapacitása 16 GB lehet, és ezt két darab kétcsatornás módban üzemelő SO-DIMM memóriamodul biztosíthatja. Az adattárolásról egy 2 TB-os merevlemez gondoskodik, míg a gyorsaságot opcionálisan egy mSATA SSD biztosíthatja, de akár kérhető több is bele. Az optikai meghajtó szerepét egy Blu-ray-író töltheti be. A rendszer természetesen fel van készítve az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi kommunikációra, és négy darab USB 3.0-s, két USB 2.0-s, illetve egy Ethernet porttal rendelkezik. Emellett kártyaolvasóval, 2 megapixeles webkamerával és 10 wattos összteljesítményű Yamaha sztereó hangrendszerrel is felszerelték a tervezők. Opcionálisan igényelhető tunerkártya, valamint rendelhető egér és a billentyűzet is. A tápellátást egy 230 wattos tápegység biztosítja, továbbá a termék felszerelhető 200 x 100 mm-es VESA tartófelületre.

Mivel az MSI játékra tervezte a gépet, így a processzorban az integrált grafikus vezérlőt letiltották. Ennek megfelelően a dedikált grafikus vezérlő nem szoftveres átkapcsolással dolgozik, melyekről amúgy is ismert, hogy játékra csak korlátozottan alkalmasak, komoly szoftveres korlátokkal küzdenek és a terméktámogatásukat is leginkább az IGP határozza meg. Az MXM modul azonban választható, így az AG270 rendelhető 3 GB-os NVIDIA GeForce GTX 870M (2PC) és 8 GB-os NVIDIA GeForce GTX 880M opcióval (2PE). Mindkét esetben GDDR5 szabványú fedélzeti memóriáról van szó noha a 8 GB-nyi kapacitás abszolút túlzó ebben a kategóriában.

A 64 bites Windows 8.1 operációs rendszerrel érkező egybegépek forgalmazása hamarosan megkezdődik, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nincs adat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés