Hirdetés

Mozgolódások a Western Digital háza táján

A Western Digital az új NAS (Network Attached Storage) rendszere mellett bemutatta a második generációs Caviar GreenPower merevlemezcsaládot is.


Western Digital ShareSpace

A Western Digital ShareSpace névre keresztelt modellel a gyártó elsősorban a kisvállalkozásokat célozza meg. Az eszköz GreenPower merevlemezeket tartalmaz, melyek igény szerint JBOD, RAID 0, RAID 1 vagy RAID 5 módban használhatók. Ezenkívül a termék előlapján elhelyezett USB csatlakozó segítségével megfelelő hordozható adattároló csatlakoztatása esetén gyorsmentést lehet készíteni bármely fontos tárolt adatról.


Western Digital ShareSpace hátlapja

A Microsoft Active Directory címtárszolgáltatás támogatása mellett a gyártó adatmentő alkalmazást is biztosít termékhez. A mellékelt menedzsment szoftver működőképes Windows, Mac OS és Linux operációs rendszerek alatt is. A két USB 2.0 és egy darab Gigabit Ethernet csatlakozóval felszerelt hálózati adattároló 2, illetve 4 TB-os kapacitással vásárolható meg rendre 699 és 999 dolláros áron.


Western Digital Caviar GreenPower 2.0

A Caviar GreenPower 2.0 termékcsalád 500, 750 és 1000 GB-os változatban jelenik meg, mindegyikük 333 GB-os tányérokból épül fel. A legnagyobb modell 32 MB-os gyorsítótárat kapott, míg a kisebb testvéreknek be kell érniük a 16 megabájttal. A 3,5 hüvelykes, SATA-300 interfésszel elérhető termékek – a gyártó állítása szerint – 20%-kal fogyasztanak kevesebbet elődeiknél, átlagosan 10%-os teljesítménynövekedés mellett. Az 1 TB-os verzió ajánlott fogyasztói ára 219 dollár lesz, a kisebb fivérek díjszabásáról azonban még nem közölt információt a vállalat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés