Hirdetés

A Movea leköveti a test mozgását

A Movea bejelentette, hogy kifejlesztettek egy új technológiát az ember teljes mozgáskultúrájának lekövetésére. Az újdonság az iparág első olyan mikro-elektromechanikai rendszere, ami erre képes. Az alapot a MotionPod hardver biztosítja, ami az egyes testrészek elmozdulását képes lekövetni, és továbbítani a számítógép felé, ahol a Movea szoftvere összerakja az információkat.

Maga a MotionPod háromirányú gyorsulásmérőt, giroszkópot és magnetométert tartalmaz, ami tökéletesen képes a térbeli elmozdulást sebességét, illetve irányát meghatározni. A 14 grammos szerkezet csupán 33 x 22 x 15 mm-es méretű, azaz könnyen felhelyezhető bárhova. Az adatokat a rendszer egy beépített 2,4 GHz-es vezeték nélküli csatornán keresztül továbbítja a számítógép felé, ahol a Movea speciális transzmittere fogadja az információt, amit az erre a célra kifejlesztett szoftver dolgoz fel. A teljes rendszer 30 méteres távolságon belül működik, a MotionPod pedig 8 órán keresztül üzemképes egyetlen feltöltéssel. A Movea elmondása szerint kilenc MotionPod tökéletesen lemodellezi az emberi test mozgását, továbbá a technológiához hozzátartozik az emberi gesztusok kifogástalan felismerése is.

Movea MotionPod
Movea MotionPod

Az iparágban természetesen több olyan rendszer létezik, ami képes hasonló bravúrra, de a Movea megoldása mindegyik megvalósításnál számottevően olcsóbb, továbbá nem követel komoly szakértelmet a mozgások lemodellezéséhez szükséges környezet kialakításánál. Sőt, konkrétan kamerákra sincs szükség, hiszen az egyes testrészek elmozdulását a MotionPod minden külső segítség nélkül képes három dimenzióban meghatározni.

A vállalat szerint a rendszer kifejezetten előnyös árazása számos területen teszi lehetővé a mozgás tökéletes modellezését. Az orvostudomány számára például sokat segíthet a fizikoterápiás gyakorlatok elemzésénél, de akár az is elképzelhető, hogy a konzumer piac is vevő lesz a technológiára, ami esetlegesen a játékokhoz is bevehető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Movea

Hirdetés