Hirdetés

Monacóban rajthoz állt két új Ferrari-notesz is

A hétvégi monacói Formula-1-es futam alkalmával új modellekkel gazdagította exkluzív kivitelű és nevéhez méltón csúcskategóriás Ferrari noteszgép-termékcsaládját az Acer. A vállalat – mely évek óta gyümölcsöző partneri viszonyt ápol a maranellói istállóval – ezúttal két új, kétmagos AMD mobil processzorra épülő notebookkal ünnepelte a világbajnok spanyol pilóta, Fernando Alonso győzelmét.

Első helyen befutó Turionok

A két új modell közül az asztali gépeket helyettesítő kategóriát erősíti a Ferrari 5000-es széria, mely a nagy sikerű 4000-es modell nyomdokaiba lépve kínálja az aktuális csúcstechnológiát az exkluzivitást előnyben részesítő felhasználóknak. A Forma-1-ből érkező, szénszál erősítésű, jellegzetes fekete-vörös kasztniba kétmagos AMD Turion 64 X2 processzort, maximum 4 GB DDR2-667-es memóriát (akár kétcsatornás üzemmódban is), 160 gigabájtos merevlemezt, 5 az 1-ben kártyaolvasót, valamint (bizonyos modellekbe) HD DVD-ROM optikai egységet szerel a gyártó. Szériatartozék mindemellett a 256 megabájtos ATI Mobility Radeon X1600 videovezérlő, valamint a 15,4 hüvelykes képátlójú, WSXGA+ (1680x1050 pixeles) vagy WXGA (1280x800 pixeles) felbontású CrystalBrite rendszerű kijelző.


Acer Ferrari 5000

A kommunikációs rendszer a szokásos analóg modemen és a gigabites vezetékes hálózati vezérlőn túl 802.11a/b/g WLAN-vezérlőből, valamint egy Bluetooth modulból áll, újdonság viszont a mellékelt VoIP telefon, a videotelefonálásra is használható 1,3 magapixeles, forgatható webkamera, valamint a HDCP-támogatással is rendelkező HDMI kimenet.

Bár a Formula-1-es autók a versenyautók között legendásan könnyűnek számítanak, ugyanez nem mondható el a Ferrari 5000-ről (természetesen a noteszgépek mezőnyében); a gép a mellékelt 9 cellás akkumulátorral pontosan 3 kilogrammot nyom. Fogyasztás tekintetében mindazonáltal már valamivel közelebb állnak egymáshoz az arányok; az imént említett akkumulátorral három és fél órás üzemidőt jósol a Ferrari 5000-nek a gyártó.

Ferrari-gokart a láthatáron

Szintúgy az AMD Turion 64 X2 processzorára épül a Ferrari 1000-es széria, mely a versenycsapattal kötött együttműködés kezdete óta az első ultrahordozható Ferrari-noteszgép. A 12,1 hüvelykes, WXGA (1280x800 pixeles) felbontású kijelzőt, valamint integrált grafikájú, Radeon Xpress 1150 lapkakészletet kapott notebookba maximum 4 GB memória és 160 GB-os merevlemez építhető, szériatartozék az 5 az 1-ben kártyaolvasó, az optikai egység pedig itt (hasonlóan a TravelMate 3000-es szériához) külső formában van jelen; a géphez IEEE 1394 szabvánnyal csatlakozik a slot-in rendszerű super-multi DVD-író.


Acer Ferrari 1000

A Ferrari 1000-es kommunikációs technológiái között a vezetékes megoldások mellett megtalálható a csúcskategóriában alapnak tekinthető WLAN-vezérlő, Bluetooth-modul, szériatartozék továbbá a kártyaforma VoIP-telefon, valamint a fentebb is említett Orbicam webkamera. A 30,2 x 22,1 x 2,08/3,45 centiméteres befoglaló méretekkel rendelkező ultrahordozható gép tömege az éppen használt akkumulátortól függően 1,55 vagy 1,7 kilogramm (3 cellás, illetve 6 cellás akkumulátor esetén), az akkumulátoros üzemidő a két akkumulátor teljesítményét összeadva körülbelül öt óra.

Az Acer szokásához híven egy év (maximum három évre kibővíthető) nemzetközi utazógaranciát kínál mindkét új Ferrari noteszéhez. A gépek Windows XP Home, Professional vagy Professional x64 Edition operációs rendszerekkel telepítve kerülnek forgalomba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés