Hirdetés

Moduláris tápegység a Thermaltake-től

Hamarosan a piacra kerül a Thermaltake legújabb tápegysége, a Purepower TWV 500W (gyári kódja W0057 és W0058). Bár egészen pontos teljesítményadatokkal egyelőre nem szolgálhatunk, az új termék legfontosabb jellegzetességei már ismertek. Amint a mellékelt fotón is látható, a gyártó a felsőkategóriás tápegységek (Antec, OCZ) némelyikénél már felbukkant moduláris csatlakozórendszert alkalmazza. Ezzel megelőzhető a házban a szellőzést akadályozó kábelsaláta kialakulása, hiszen csak azokat a vezetékeket kell használni, amelyekre valóban szükségünk van.


[+]

Az aktív PFC-s, 500 watt teljesítményű áramellátó két +12 voltos sínnel rendelkezik, így 18 ampernál nagyobb áramigényt is ki tud elégíteni. Hatásfoka teljes és közepes terhelésnél 70 % körül alakul, alacsony terhelésnél (kb. 20 %) pedig mintegy 60 %-os. A készüléket túlfeszültség, túlterhelés és rövidzár elleni védelemmel is ellátják.

Az alaplapra csatlakozó főkábel 2x10 helyett 2x12 érből áll a PCI Express interfész által biztosítandó 75 watt szállítása érdekében, de alkalmazható a régebbi 20 tűs csatlakozókhoz is – külön adapter nélkül. Perifériák számára kilenc darab 4 tűs (molex) és két floppycsatlakozó, valamint négy darab SATA-tápcsatlakozó és két darab PCI Express-videokártyákra köthető, 6 pólusú csatlakozó áll rendelkezésre. Valamennyi kábel kötegelve van, a dugaszok pedig könnyen oldhatók.

A tápegységbe szerelt, kék LED-világítású ventilátor 12 cm átmérőjű, ami csendes működést tesz lehetővé. A táphoz a gyártó egy szintén 12 cm-es házhűtőt is mellékel. És hogy honnan származik a TWV rövidítés? Ugyancsak része a csomagnak az 5,25 hüvelykes rackbe szerelhető Total Watt Viewer, amely a rendszer aktuális fogyasztásáról tájékoztat, valamint két ventilátor fordulatszámának szabályozására használható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés