Hirdetés

Moduláris házduóval színesíti a piacot az In Win

A Mini-ITX-es Explorer és az E-ATX méretű Airforce esetében is mi dönthetjük el a házak pontos színösszeállítását.

Két új, moduláris gépházzal bővítette palettáját az In Win, bár ez a fajta kialakítás inkább csak a dizájn variálhatóságát teszi lehetővé, a belteret illetően a nagyobb modell kiszerelhető merevlemezkeretét leszámítva fix elrendezést kapunk.


[+]

A duó kisebb tagja a Mini-ITX alaplapokat fogadó, 392 x 285 x 307 mm kiterjedésű, üresen 3,75 kg-os Explorer, amit összesen tíz darab acél, műanyag, illetve üveg alkotóelemből állítottak össze a tervezők, vásárláskor pedig a csontfehér és a színes elemekkel megspékelt fehér színösszeállítások közül választhatunk. A két változat természetesen kompatibilis egymással, így két házat vásárolva mixelhetjük azok alkatrészeit, egyetlen házat rendelve viszont a modularitás kimerül a cserélhető előlapokban, amelyekből egy szellősebb műanyag példányt, valamint egy teljesen zárt, acélból készült változatot találunk a dobozban.


[+]

A házban a fektetve beszerelendő alaplapba összesen négy PCIe slotot foglaló bővítőkártyákat szerelhetünk 330 milliméteres maximum hosszúságig, míg processzorhűtőből 160 mm magas, tápegységből pedig 160 mm hosszú darabokat választhatunk. Az adattárolók helye az alaplap mellett van, itt egy 3,5 vagy két 2,5 hüvelykes meghajtó rögzítésére van lehetőségünk, míg a hűtési rendszer maximum három, 120 vagy 140 milliméteres ventilátorból állhat, de ezek közül kettő helyét egy 240 mm hosszú radiátorral is kitölthetjük.


[+]

Az Explorerére hasonlító színes kivitel mellett feketében is elérhető, 537 x 270 x 528 milliméteres, 6,9 kg tömegű Airforce a Mini-ITX-en felül már microATX, ATX, sőt, E-ATX alaplapok fogadását is lehetővé teszi, míg bővítőkártyahelyből nyolc darabot is találunk benne. A ház ezúttal is szétszedhető modulokból (szám szerint 19 darabból) áll, a dobozban viszont csak egyféle, porszűrővel ellátott előlapot kapunk, az alkatrészek cseréjére tehát csak egy második ház vásárlásával lesz lehetőségünk.


[+]

A beszerelhető leghosszabb grafikus kártya 390 mm lehet, a processzorhűtő magassága pedig 170 milliméterben lett maximalizálva, míg tápegységből legfeljebb 180 milliméteres modellek beépítésére van lehetőség. Meghajtóhelyekből összesen négy darab áll rendelkezésünkre, közülük kettő kizárólag 2,5 hüvelykes példányok számára adhat otthont az alaplaptálcán, míg az alsó, kivehető keretbe két 2,5 vagy 3,5 hüvelykes tárolót építhetünk.


[+]

A 120 milliméteres ventilátorok számára elöl és felül három, hátul azonban csak egyetlen hely áll rendelkezésünkre, radiátorokat pedig az előlap mögé vagy a tetőlemez alá tudunk beszerelni, legfeljebb 360 milliméteres hosszúságig.


[+]

Mindkét gépházhoz tartoznak egyébként gyári ventilátorok is az In Win Luna AL120 RGB személyében, ebből az Explorerhez hármat, az Airforce-hoz pedig négyet kapunk. Előbbi vételára a gyártó saját webáruházában 120 euró, míg utóbbiért 200 eurót kell fizetnünk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés