Hirdetés

Wacom digitalizálóval egybegyúrt ModBook tablet felturbózva, változatlan áron

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a Modbook Inc. úgynevezett „ultratableteket” dobott piacra, melyek lényegében az Apple MacBook Pro alapjaira épülnek, de a kész termék nem notebook, hanem egy viszonylag nagy kijelzős (13,3") slate formáját ölti magára, ami alapesetben egy teljes értékű OS X operációs rendszert futtat. Az állítólag maces felhasználói élményt és teljesítményt kínáló Modbook Pro érdekessége volt továbbá, hogy eredetileg 512 nyomáspont megkülönböztetésére képes Wacom digitalizáló stylus beviteli rendszerrel egészítették ki, tehát alapvetően a professzionális igények kielégítése volt a cél, nem pedig az átlagfelhasználók számára készített Apple iPadnek akartak konkurenciát állítani.

Habár a termék bejelentésekor Apple perek sorát vizionáltuk, úgy tűnik, az almás cég eddig nem lépett az ügyben, így a Modbook Pro előreláthatólag vígan élheti mindennapjait, már amennyire ezt teheti 3499 dolláros induló árcédulája mellett. Mindenesetre a gyártó most egy nagy lépést tett annak érdekében, hogy a termék kívánatosabb/kelendőbb legyen. Ezt jelen esetben nem a legegyszerűbb árcsökkentéses módszerrel próbálják elérni, hanem a meglévő induló árba építettek egy pár teljesítmény- és értéknövelő pluszt.

Első és legfontosabb, hogy a stylusos bevitelen változtattak, méghozzá úgy, hogy az eddiginél kétszer több nyomáspontot, azaz 1024-et tud megkülönböztetni. A teljesítményen is finomhangoltak, ami nem a 2,5 GHz-es Core i5 processzor lecseréléséből fakad (ez ugyanis maradt), hanem megduplázták az alapkiépítés memóriakapacitását, így a Modbook legolcsóbb verziója alapból 8 GB DDR3 memóriával érkezik az eddigi 4 GB helyett. Nem csak a memória téren történt duplázás, hanem a tárolókapacitást is megkétszerezték (60 helyett 120 GB-os SSD-t használnak), ami ráadásként nem csak nagyobb tárhelyet kínál, hanem sebességben is jócskán a korábbi egység előtt jár a vállalat állítása szerint.

A további paraméterek (amiről részletesebben korábbi hírünkben számoltunk be) nem változtak. Érdekes és egyben pozitív lépés ez a gyártó részéről, hiszen a Modbook Pro jelenleg csak előrendelhető státuszban van, kvázi egyetlen darabot sem szállítottak le eddig, mégis minden megrendelőjük megkapja a fentebb említett újításokat – természetesen extra költség nélkül. A leadott megrendelések teljesítése november közepén esedékes.

Előzmények

Hirdetés