Hirdetés

Mobilokhoz simuló makró előtétlencse

A mobilos előtétlencsékből annyi van, mint égen a csillag, mindez változatos árazással és minőséggel tarkítva. Közös ismertetőjük azonban, hogy felhelyezésük után jelentősen korlátozzák a használatot, pontosabban a telefon zsebbe vagy tokba való elhelyezését. Többek között erre is megoldást kínálna a most is futó kickstarter kampány tárgya, a BLIPS névre keresztelt makró előtét lencse. Bár még 37 nap hátra van a kampányból, már most több, mint kétszerese rendelkezésre áll a kitűzött összegnek, így jó eséllyel a megvalósulás útjára is lép és reméljük utólag sem jut a bukott kategóriába.


Kattintásra galéria nyílik! [+]

A BLIPS két, kvázi a telefon kamerájára "felragasztható" lencsét kínál, egy makrót 10x-es és egy "mikrót" 100x-os nagyítással. Utóbbihoz hozzátartozik, hogy a telefon digitális zoomját is beleszámítják, így gyakorlatilag egy közelítő értékről beszélhetünk, a kizárólag optikai nagyítás még nem tisztázott. Mindezek ellenére a rendelkezésre álló mintaképek elég meggyőzőek, figyelembe véve, hogy egy telefon és egy előtétlencse a forrásuk. A makró és "mikró" lencsék, melyek vastagsága mindössze 0,5 és 1,2mm, elektrosztatikus úton tapadnak meg a kamera frontlencséjén, míg használaton kívül egy bankkártya méretű tokban tárolhatjuk őket vagy vékonyságuk révén akár fent is hagyhatjuk.

Kialakításuknak köszönhetően szinte bármilyen okostelefonnal vagy tablettel kompatibilisek és az árukkal sem szálltak el túlzottan. Bár az early bird opciók már elfogytak, az alapkiszerelésre, mely a két lencsét és a tokot tartalmazza, mindössze 20 euróért nevezhetünk be, míg a normál fogyasztói ár 30 euró lesz. Ezen felül kínálnak egy "lab kitet" is, amiben fényforrás, telefon állvány és néhány mintát is találunk.

Azóta történt

Hirdetés