Hirdetés

Mobilizál az NVIDIA

Az NVIDIA a Cannes-ban rendezett 3GSM World Congress rendezvényen mutatta be hordozható készülékekbe – mobiltelefonokba és tenyérgépekbe – szánt új megoldásait. A GoForce 3000 és 4000 egyaránt az nPower technológiát használja az akkumulátorról működő eszközökben kritikus alacsony fogyasztás biztosítása érdekében. A gyártó állítása szerint az egyedi tervezésnek és gyártástechnológiának köszönhetően az új chipek fogyasztása csupán tizede a hagyományos kodekekének vagy szoftveres megoldásokénak.

A GoForce 4000 640 KB beágyazott memóriával rendelkezik, 640 x 480 pixel felbontást tesz lehetővé, legfeljebb 3 megapixeles digitális képszenzorokat és 8x zoomot támogat, valamint képes MPEG4- és JPEG-kódolásra és -dekódolásra – ami egyebek mellett alkalmassá teszi videobeszélgetések kezelésére is. A GoForce 3000 kisebb felbontásokat támogat, és hiányzik repertoárjából az MPEG4-kódolás képessége. A lapkákból egyelőre csupán mintapéldányok készültek, így a telefonokban csak később jelenhetnek meg.

A vállalat egyben bejelentette AR10 névre keresztelt 3D-gyorsító technológiáját is. Ez a licencelhető megoldás a világon elsőként teszi lehetővé mobiltelefonokon a programozható shadereken alapuló háromdimenziós megjelenítést. Az OpenGL ES és Direct3Dm API-kkal kompatibilis AR10 mag szintén támogatja az nPower technológiát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés