Hirdetés

Mobil gépek AMD, Intel és ARM processzorral

Egyre színesebb lesz a mobil számítógépek piaca. Az MSI hivatalosan is bejelentette, hogy megkezdődik az X370-es ultravékony notebook szállítása, melyről korábban már írtunk néhány sort. A Brazos platformra épülő termék 13,4 hüvelykes megjelenítőt használ, melynek natív felbontása 1366x768 pixel, a háttérvilágítást pedig LED-ek biztosítják. A két centiméternél alig vastagabb notebook a legerősebb AMD E-350-es APU-t alkalmazza, ami két darab 1,6 GHz-es órajelen ketyegő processzormagot használ egy Radeon HD 6310-es integrált grafikus vezérlő mellett. A DDR3-as rendszermemória kapacitása maximum 4 GB lehet, az adattárolást pedig 320, 500 illetve 640 GB-os merevlemez oldhatja meg.

MSI X370
MSI X370 [+]

A masina kommunikációs lehetőségeit a Gigabit Ethernet, a Bluetooth 2.1 és az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi biztosítja, emellett a terméken található 1,3 megapixeles webkamera, egy sztereó hangrendszer, valamint egy SD és MMC kártyákat fogadó kártyaolvasó. Természetesen az extra kijelzőkhöz biztosított a HDMI kimenet, amit egy D-Sub interfész is kiegészít, továbbá az USB portokról sem kell lemondani. A notebook akkumulátora négy- vagy nyolccellás lehet. Utóbbi a gyártó elmondása szerint 10 órás üzemidőt tesz lehetővé átlagos terhelés mellett.

MSI X370
MSI X370 [+]

Ahogy az a fusionös gépekre jellemző az MSI masinája is támogatja a DirectX 11-es, a DirectCompute 5.0-s, az OpenCL 1.1-es, az OpenGL 4.1-es és az OpenGL ES 2.0-s API-t. Emellett az APU UVD 3.0-s motorja kezeli az AVC/H.264, az MVC, a VC-1, a DivX/Xvid, valamint az MPEG-2/4 videókat, továbbá támogatja a flashanimációk gyorsítását a stage video szolgáltatás használatával, és a különböző webes felületek, mint a HTML5, a WebM vagy a WebGL gyorsítása sem jelent akadályt. A notebook 64 bites Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel érhető majd el. A forgalmazás áprilisban kezdődik meg, az ajánlott fogyasztói árról azonban nincs információ.

Az Asus a korábban megjelent Eee PC T101MT jelzésű masinát frissítette. A régi-új termék a nemrég bemutatott Atom N570-es processzort adoptálta, mely lényegében a legerősebb kétmagos, mobil Atomnak nevezhető. Más nem változott a modellen, ám az új lapka implementálása 700 dollárra növelte a vételárat. Természetesen a konfiguráció része az előtelepített Windows 7 Home Premium is.

Asus Eee PC T101MT
Asus Eee PC T101MT

Végül, de nem utolsó sorban a Hercules megoldásai kerültek elő, melyek az eCAFE sorozatot bővítik. A Slim HD jelzésű modell 8, míg az EX HD 10,1 hüvelykes, LED-es háttérvilágítású kijelzőt használ. A két masina ARM Cortex-A8-as processzort használ, mely mellé 512 MB-os DDR2 szabványú rendszermemória került, az adattárolást pedig 8 GB kapacitású flashmemória biztosítja, ám a nagyobbik termékhez egy 8 GB-os SDHC kártya is jár.

Hercules eCAFE Slim HD és EX HD
Hercules eCAFE Slim HD és EX HD [+]

A Hercules ARM-os netbookjain megtalálható lesz a 10/100-as Ethernet, az N-es Wi-Fi, továbbá webkamera, kártyaolvasó, valamint egy mini USB és három normál mérető USB 2.0 port is került rájuk. A gyártó szerint a Linuxot futtató újdonságok egyetlen feltöltéssel 13 óráig is bírhatják. Az eCAFE Slim HD 200, míg az EX HD 250 dolláros árcédula mellett érhető el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés