Hirdetés

Mobil adattárolási újdonságok a Seagate műhelyéből

A Seagate az évet a hordozhatóság jegyében kezdi meg, így olyan újdonságokat mutattak be a héten, amelyek külsőleg köthetők a számítógépekhez. Ezek közül a legérdekesebb megoldás a The LaCie DJI CoPilot, ami egy rendkívül sokoldalúan alkalmazható hordozható merevlemez, robusztus kialakítással. A dizájnját Neil Poulton tervezte, beépített powerbankkal rendelkezik, és egy státuszjelző kijelzőt is kapott, de a legfontosabb, hogy 2 TB tárhellyel fogható munkára.


[+]

A képen látható tartozékok sejtetik a csatlakoztathatóság sokrétűségét. A termék aljazatokkal bőven felszerelt oldalán az USB Type-A port, illetve a SDXC UHS-II kártyanyílás biztonsági mentési és másolási funkciókkal bír, továbbá a rendszerre közvetlenül menthetők a kamerákon és a memóriakártyákon lévő tartalmak.

A mobileszközökkel való összeköttetés is egy fontos funkció, hiszen így egyrészt pótakkumulátorként is funkcionál, másrészt fájlmenedzselési feladatokra is felhasználható. A csatlakozások lehetőségéről microUSB, Lightning, vagy USB Type-C konnektorok gondoskodnak.

Ez az ütésálló, cseppálló és porálló kivitelű meghajtó tavasszal kerül a boltokba, méghozzá 349 dolláros áron.

Vigyük tovább kicsit a robusztus vonulatot, ugyanis a másik újdonságnak számító LaCie Rugged Secure külső meghajtó hardveres titkosítással büszkélkedhet, a számítógépről való leválasztás után a rendszer lezárja magát, és csakis a Toolkit szoftverben újra megadott jelszóval férhetünk hozzá a tárolt adatokhoz. A Neil Poulton dizájnjával rendelkező fejlesztés indulóára 139 dollár lesz, de ha a 2 TB-os merevlemezzel szerelt példányra van szükség, akkor jobban zsebbe kell majd nyúlni. A forgalmazása tavasszal kezdődik meg.


(forrás: Seagate) [+]

A harmadik termékcsalád a Seagate Fast SSD, ami egy ultrahordozható, NAND flash lapkákat használó meghajtó. Ez akár 540 MB/s-os átviteli sebességgel is üzemelhet, ütésálló kivitelt kapott, továbbá USB Type-C csatlakozással köthető számítógéphez.


[+]

A 250 GB-os, 500 GB-os és 1 TB-os méretben vásárolható konstrukció, rendre 99, 169 és 349 dolláros javasolt végfelhasználói áron lesz elérhető, de csak tavasztól.

Azóta történt

Hirdetés