Hirdetés

MK802 Android 4.0-s zseb-PC 74 dollárért

Még tavaly novemberben adtuk hírül az FXI Cotton Candy érkezését, amely egy pendrive méretével azonos kiterjedésű készülékházban egy komplett ARM-os konfigurációt tartalmazott. Adottságai és a tervezett 200 dolláros árcédula miatt nagy érdeklődés övezte az apróságot, megjelenése viszont csak a Computexen várható; a késlekedés könnyen a vesztét is okozhatja, hiszen a piacon egyre több hasonló termék megjelenésére van kilátás. Az androidos barkácsolásra vágyó közösséget világszerte a 25 dolláros Raspberry Pi tartja lázban, azonban a napokban egy újabb kompakt szerkezet bukkant fel a világhálón.


[+]

Az MK802 nagyon hasonló az FXI Cotton Candyhez, viszont annál valamivel nagyobb (88 x 35 x 12 mm), tömege 200 gramm, nem rendelkezik Bluetooth adapterrel és kiálló HDMI csatlakozóval sem, így az adott megjelenítővel egy HDMI kábel segítségével kell összekötni. Ettől eltekintve belseje teljesen rendben van: a specifikációban Mali 400 GPU-val megtámogatott, 1,5 GHz-en ketyegő AllWinner A10 SoC és 512 MB RAM olvasható, vagyis alapvetően szinte bármilyen feladatkör ellátására alkalmas. 4 GB-nyi tárhelye microSD kártyával szabadon bővíthető, ezen kívül rendelkezik normál méretű és mico USB 2.0 porttal is.

Szerencsére IEEE 802.11b/g Wi-Fi képességekkel bír, ezért streaming videoanyagok megjelenítésére is alkalmas, így akár HTPC feladatkörben is jó szolgálatot tehet. Ehhez gyárilag 4.0-s Android operációs rendszer található a fedélzeten, de minden bizonnyal megfelelő Ubuntu vagy XBMC variánsokkal is felvértezhető a dobozka. Az FXI termékéhez képest tehát bizonyos szempontból elmarad, viszont 74 dollárért máris elérhető, sőt, az első adagot egy pillanat alatt el is kapkodták, a következő szállítmány érkezése június 10-én várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés