Hirdetés

Minisforum minigép Ryzen 3000-as SoC APU-val

A HTPC-nek, fájlszervernek, netán irodázós vasnak éppen ideálisnak tűnő apróság három 4K-s kijelzőt hajtana meg 60 Hz-en.

A Minisforum bejelentette, hogy crowdfunding kampány indításába kezdene az Indiegogón, hogy elkészülhessen a DeskMini DMAF5 névre keresztelt mini PC, ami egy integrált Radeon Vega 8 grafikus vezérlővel dolgozó AMD Ryzen 5 3550H mobil processzorral szerelve érkezne a pástra. A négymagos/nyolcszálas, 3,7 GHz-es turbó órajellel rendelkező APU-nak alapvetően 35 wattos TDP-je van, és a cég azt állítja, hogy a jelen konfigurációban a kis Ryzen képes 24 órán keresztül throttling nélkül dolgozni.


(forrás: Minisforum YouTube) [+]

A gép alaplapján a maximum 32 GB-nyi memória fogadására képes, dupla SO-DIMM foglalat mellett egy SATA módot támogató M.2 2280 slot figyel (legfeljebb 2 TB-os lehet a meghajtó kapacitása), de a kis kiterjedésű házban egy további, 3,5 hüvelykes háttértároló számára szintúgy akad hely (szóval van egy szabad SATA csatlakozó is). A csomag része lenne még egy M.2 2230 Key E aljzatba passzintott Intel WiFi 6 AX200/Bluetooth 5.0 modul, ami remekül kiegészítené a két darab, gigabites Ethernet anyát.


(forrás: Minisforum YouTube) [+]

Az I/O összesen négy USB 3.0 és egy USB Type-C portban, valamint egy DisplayPortban, egy HDMI kimenetben, illetve egy 3,5 mm-es jackben (plusz egy digitális mikrofonban) merülne ki, és a csöppség megkapná a kategóriában megszokott VESA rögzítőpontokat is.

A 8 GB-nyi, 2400 MHz-es SO-DIMM DDR4 RAM-mal és 256 GB-os SSD-vel értékesített verzió 400, a 16 GB memóriával és 512 GB-os SSD-vel megpakolt variáns pedig 530 dollárt kóstálna.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés