Hirdetés

Mini pendrive autóhifihez

Az audiofil beállítottságú zenerajongók nem tartják sokra az MP3 formátumot, ezért az autóban is a hagyományos CD koronghoz ragaszkodnak. Ezért nem ítélhetjük el őket, de ma már a legtöbb autórádió rendelkezik USB bemenettel, amin keresztül MP3 fájlokat játszhatunk le a hozzácsatlakoztatott USB-s tárolóeszközről. Lehet, hogy ez a megoldás közel sem kínál CD minőséget, de a zenék optimális méretű tárolásának és kezelésének jelen pillanatban nincs egyszerűbb módja az USB memóriáknál, tehát nem csoda, hogy széles körben elterjedt ez a fajta zeneforrás.

A problémát azonban az USB sem mindig oldja meg, ugyanis csak a gyárilag beépített fejegységek egy részénél gondolnak arra, hogy az USB aljzatot olyan helyre építsék, ahol nincs útban hozzácsatlakoztatott (gyakran jelentős mértékben kilógó) eszköz, míg az utólag beépített fejegységeknél szinte 100 százalékban az előlapon található az USB nyílása. Akiknek már sikerült lekönyökölnie a fejegység előlapjából kiálló pendrive-ot, maradandó sérülést okozva ezzel az elektronikai eszközök valamelyikében, az tudja, hogy valós problémával állunk szemben. A rutinosak USB hosszabbítót használnak ennek elkerülésére, de ez sem esztétikus megoldás és tovább növeli a káoszt.

A Verbatim a hasonló problémákkal küzdő autósok életét próbálja megkönnyíteni a most bejelentett Store 'n' Go Audio USB memóriával. A 8 gigabájtnyi adat tárolására használható 17,15 mm x 14,85 mm x 7,7 mm-es eszköz tömege csupán 2 gramm, csatlakoztatott állapotban pedig mindössze fél centimétert lóg ki az USB aljzatból. A méretet leszámítva a Verbatim újdonsága egy USB 2.0 portra csatlakoztatható hagyományos pendrive, tehát bármilyen más eszközben is használható. A műszaki adatok alapján valószínűsíthető, hogy a Store 'n' Go Audio nem más, mint a Verbatim USB Netbook és Verbatim USB Notebook pendrive-ok újradobozolt változata.

A 8 GB-os Verbatim Store 'n' Go Audio USB 18 fontos (kb. 5600 forint) áron került a boltok polcaira – az itthon is megvásárolható netbook és notebook változatok 6500 forintért vásárolhatók meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés