Hirdetés

Mini PC kijelzővel kombinálva

Az, hogy az ilyen képernyővel kombinált apróságokra van némi érdeklődés, látszik abból is, hogy az Ockel Sirius A-ra (amely egy Atom X7-X8750 CPU-t, 4 vagy 8 GB RAM, 64 vagy 128 GB eMMC és 6"-es Full HD felbontású kijelző köré épül) gyakorlatilag egy nap alatt összedobták a pénzt az Indiegogon. Szintén az Indiegogon gyűjtötte a pénzt tavaly a Gole a Gole1-re, amelynek most nagyobb kijelzővel és akkumulátorral szerelt Plus változatát jelentették be.

Gole1 Plus
Gole1 Plus [+]

A várhatóan 200 dollár körül rendelhető, de viszonylag gyenge erőforrásokkal rendelkező gép egy 8 hüvelykes, 1280x800 pixeles érintésérzékeny kijelzőt kapott, ez alatt pedig egy x5-Z8350 rendszerchip, 4 GB RAM és 64 GB eMMC háttértár található. A nagyobb akkumulátor ezúttal egy 6000 mAh-s modellt jelent, amivel már egész kényelmesen használható a Gole1 Plus Windows 10-et futtató táblagépként is, bár igazán jól úgyis tévére kötve (ehhez HDMI portot kapunk) és egérrel, billentyűzettel ellátva (ehhez több USB 2.0 és USB 3.0 port, illetve Bluetooth 4.0 is rendelkezésre áll) érzi majd magát. A hálózat felé IEEE 802.11n-es Wi-Fi adapterrel tudunk csatlakozni.

Ezekkel a specifikációkkal túl fickós működésre nem számítunk a Windows 10-zel. Amivel a Gole1 Plus és társai többet tudhatnak az olcsóbb, 150 dollár körül elérhető Compute Stick másolatoknál, az az Intel Cherry Trail platform a Bay Trail helyett, illetve a kijelző és akkumulátor, amelyek pedig szükség esetén hordozhatóvá teszi a gépet.

Hirdetés