Hirdetés

Mini-PC SilverStone-alapokon

A SilverStone nemrég újabb, kisméretű PC-k építéséhez alkalmas házat dobott piacra. A Sugo széria első, SG01 jelzést viselő tagja ugyan 263 x 393 x 210 mm-es méretével szélesebb is, hosszabb is a barebone-rendszerek többségénél, felépítéséből adódóan azonban néhány előnnyel is kecsegtet. Minthogy az SG01 csupán ház, így standard alkatrészek fogadására készítették fel: szabványos, microATX méretű alaplap és a kereskedelemben kapható ATX-es tápegység helyezhető el benne. Üröm az örömben, hogy a táp a processzor fölött elhelyezkedve egyúttal a CPU-hűtő magasságát is korlátozza, továbbá, hogy nem moduláris csatlakozókkal ellátott áramellátóknál a viszonylag tágas ház ellenére is fejfájást okozhat a felesleges vezetékek elrendezése.

Az erősebb processzorok hűtését megkönnyítendő a SilverStone új (külön megvásárolható) Nitrogon NT03 hűtőjét ajánlja, amely teljesen rézből készül, a hőszállítást pedig heat-pipe-ok segítik. A blokk két oldalára igény szerint egy vagy két, az alaplappal párhuzamosan fúvó, 60 mm-es ventilátor szerelhető. Ezek 3600-as maximális percenkénti fordulatszáma ugyanakkor nincs jó hatással a zajszintre, amely 26,9 dB-ig emelkedhet.

Az SG01 házra visszatérve üdvözlendő viszont az, hogy két 5,25 hüvelykes meghajtónak és két 3,5 colos merevlemeznek is akad benne hely, utóbbiak ráadásul saját aktív hűtéssel rendelkeznek egy 80 mm-es légcsavar jóvoltából. Bővítőkártyák számára – a microATX szabványhoz igazodva – négy slot található a hátlapon, felettük egy további 60 mm-es ventilátor fogható munkára, de még a tetőre is jutott egy szellőzőnyílás. A teljes mértékben alumíniumból készült ház natúr és fekete színben kerül piacra; előlapján két audiocsatlakozó, négy USB 2.0 és egy Firewire port található. Javasolt fogyasztói ára 190 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés