Hirdetés

Szellős Mini-ITX-es kuckók jöttek Phanteks logóval

Az Eclipse termékcsalád avatott két új, egyívású tagot, és az áraik sem vészesek.

A Phanteks egy Mini-ITX/Mini-DTX-es toronnyal egészítette ki Eclipse szériás házainak felhozatalát, név szerint a 365 mm magas, 205 mm széles és 400 mm mély Eclipse P200A-val. A 3+3 bővítőhelyes újdonság kétféle kivitelben készül; a P200A D-RGB az edzett üvegnek köszönhetően balról panorámát biztosít a belterére, míg a P200A Performance Edition jóval visszafogottabb sémát követ, hiszen teli oldallapja van. Az utóbbi kijelentés nem teljesen pontos megfogalmazás, ugyanis a lemez alsó felében egy tekintélyes méretű, fémhálóval fedett kivágás található a jobb szellőzés elérésének érdekében – a jobb oldali panelen nyújtózkodó, függőleges irányú hálós rész mindkettő jövevényen jelen van.


[+]

A friss modellek 165 mm magas processzorhűtők, 355 mm hosszú, vertikálisan is beszerelhető videokártyák és 190/205 mm hosszúságú tápegységek fogadására van felkészítve. Háttértárolókból legfeljebb négy 2,5 hüvelykes példányt helyezhetünk el az alaplapi tálca hátoldalán, illetve az azzal szomszédos lemez elülső felén, ezért ha 3,5 hüvelykes meghajtónkat szeretnénk beapplikálni, kénytelenek leszünk a külön megvásárolható 2,5/3,5 hüvelykes kombókeretet beszerezni. Ezekből négy lehet maximum, így a támogatott adattárak száma összesen hat lesz (két 2,5 hüvelykes, plusz négy 2,5/3,5 hüvelykes).


[+]

Ventilátorokból hetet (öt 120 és két 120/140 mm-eset), radiátorokból hármat (egyidőben kettőt) állíthatunk munkába. Itt szembesülünk a két altípus másik különbségével, miszerint a D-RGB-hez gyárilag két 120 mm-es, LED-ekkel meghintett, PWM-es légkavarót kapunk előre, konszolidált rokonához pedig bár ugyanennyit, ám egyet előre és egyet hátra, illetőleg a fénydiódák is szabadságra mentek és csak a natúr fekete lapátok maradtak.


[+]

Alul kivehető porszűrő betét állomásozik, míg a front I/O szigetén egy USB 3.2 Gen2 Type-C és két USB 3.0 port áll libasorba a 3,5 mm-es kombójack, valamint a bekapcsoló és a fényjátékot dirigáló gombtrió mellett. A Performance Editionön értelemszerűen csupán power és reset gombok vannak a különböző konnektorokon kívül, ugyanakkor mind a termékoldal specifikációs listája, mind a képek azt mutatják, hogy a Type-C-nek csak a perforációja van meg, valós csatlakozó nincs benne – nem igazán értjük, hogy ezt a hasznos extrát miért spórolták le a kevésbé hivalkodó változatról.


[+]

Az 5 éves garanciával érkező duó egészen barátságos árcédulákat kapott; míg az ablakos verzióért 70, addig a jobban szellőző, "szemérmesebb" testvérért 50 eurót kérnek kicsekkoláskor.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés