Hirdetés

Minden kiderült az XPG gamer notebookjáról

A CES előtt bejelentett XPG Xenia termékoldala aktív lett, így megismerhetjük az újdonság minden specifikációját.

Tavaly decemberben adtunk hírt arról, hogy az ADATA gamer márkájaként működő XPG több más eszköz mellett egy játékosoknak szánt notebookot is piacra akar dobni, ez pedig valószínűleg hamarosan meg is történhet, hiszen elérhetővé vált a Xenia névre keresztelt gép termékoldala.


[+]

A kinézet mellett a specifikációkat is megismerhette a nagyközönség, a táblázat szerint pedig két különböző modell is a boltokba kerül majd. Mindkét gépben egy Intel Core i7-9750H processzor teljesít majd szolgálatot 32 GB-nyi XPG DDR4-2666 memória és egy 1 TB-os XPG SX8200 Pro SSD társaságában, ám míg a – remélhetőleg – olcsóbb verzióban egy NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti tölti be a grafikus vezérlő szerepét, addig a drágább variánsban egy GeForce RTX 2080 Max-Q-t találunk.


[+]

A meghajtandó IPS kijelző 15,6 hüvelykes képátlóval és 144 Hz-es képfrissítési rátával rendelkezik, felbontása pedig 1920x1080, így játékra valószínűleg tökéletesen alkalmas lesz a masina, de ha mégsem, akkor a Thunderbolt 3 és HDMI kimeneteken keresztül bármilyen külső monitort csatlakoztathatunk – utóbbiakat a három USB 3.2 Type-A, a Gigabit Ethernet és a két jack csatlakozóval egyetemben a ház oldalain és hátulján találhatjuk.


[+]

A 20,5 mm vastag, 1,85 grammos számítógépbe befért még egy Intel AX200 Wi-Fi 6-os és egy Bluetooth 5.0-s modul, egy üvegfelületű touchpad, valamint egy optomechanikus kapcsolókkal operáló, RGB háttérvilágítású billentyűzet is. A gombok fényeit a gyártó saját XPG Prime szoftveréből vezérelhetjük, de ugyanitt tudjuk változtatni az energiagazdálkodási beállításokat, valamint monitorozhatjuk is a rendszert. Az energiaellátásról egyébként egy hatcellás, 94 wattórás akkumulátor gondoskodik, amellyel a vállalat állítása szerint a 10 órás üzemidő is elérhető.

Hivatalos információkat az árazással és a megjelenéssel kapcsolatban egyelőre nem kaptunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés