Hirdetés

Minden a Ryzen hűtéséről

A hírek szerint a Ryzenek ötféle kiszerelésben kerülnek majd a boltokba: lesz az alap tálcás megoldás, amit főleg cégeknek szánnak, de csodálkoznánk, ha Magyarországon nem bukkannának fel a kiskereskedelemben is. A következő a WOF, ami a dobozos, hűtő nélküli, végfelhasználóknak szánt megoldás lehet. A maradék három az, amelyek a TDP-től függően más és más hűtővel érkeznek majd.


(forrás: InformaticaCero) [+]

Az első körös Ryzenek 65 és 95 wattos TDP-vel jönnek, és az előbbiek nagy része a korábban az FX sorozattal bevezetett „alap” hűtőt kaphatja meg. Ez akkoriban egyébként 125 wattos TDP kezelésére is képes volt, most viszont alacsonyabb fordulatszámmal és halkabb működéssel kapjuk meg újra, természetesen már AM4-kompatibilitással.

A nem X-szériás Ryzen 5 és 7 széria egyes tagjai a Wraith Spire hűtővel érkeznek, amely 95 wattos TDP-vel kompatibilis. Ez a cooler kör alakú, spirálisan elhelyezett alumínium bordázattal és egy 70-80 mm-es függőlegesen dolgozó ventilátorral. A teljes egység mérete 109 x 103 x 54 mm. A felsőkategóriát képviselő Ryzen 7-es CPU-k mellé jöhet a hőcsöves Wraith Max, amely a régi, FX-szériával bemutatott Wraith nagyobb méretű utóda. Ez utóbbi 140 wattos TDP-ig volt jó, így a 95 wattos Ryzen 7-ekkel valószínűleg könnyedén megbirkózik majd. A csúcsot jelentő X-es Ryzenek hűtő nélkül jönnek majd, az AMD – valószínűleg helyesen – úgy érzi, hogy aki ilyet vásárol, az úgyis saját hűtőt fog használni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés