Hirdetés

Miért ne lehetne egy asztali gép is dizájnos?

A kínai JEHE aránylag új márkája, a Giada nemrég mutatta be tenyérnyi mini-PC-jét, most pedig ismét egy kisméretű, asztali géppel, pontosabban nettoppal jelentkezett. A Giada N20 egy ION 2-es masina, amelyben Atom processzor dolgozik, az 1,8 GHz-es D525. Rendszermemóriaként 2 GB kerülhet bele, háttértárként pedig egy 320 GB-os merevlemezt kapott. Van természetesen N-es Wi-Fi, Gigabit Ethernet és Bluetooth adaptere is, valamint kártyaolvasóval is ellátták. A mindössze 23 mm vastagságú, fekete vagy fehér külsejű nettop 35 wattos fogyasztású, kimenetei közt pedig D-Subot és HDMI-t találhatunk. Előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel érkezik a boltokba, ahol 450 dollárért meg is vásárolható.

Giada N20 [+]
Giada N20 [+]

A Lenovo már egy jóval komolyabb asztali számítógépet leplezett le ezúttal. Az IdeaCentre széria friss tagjaként érkező K330 már az Intel Sandy Bridge processzorai közül fog tartalmazni egyet, amely akár Core i7 modell is lehet. Mellé legfeljebb 16 GB memória kerülhet, tárolókból pedig 4 TB kapacitás is összehozható RAID 0 konfigurációval. DVD, vagy ha előrelátóbbak vagyunk, Blu-ray optikai meghajtó is kérhető bele, illetve opcionálisan tévétuner is rendelhető hozzá. A gép kívülről is egészen jól néz ki, ráadásul színben hozzáillő egér és billentyűzet is jár mellé. Mindezért alapáron 700 dollárt kérnek.

Lenovo IdeaCentre K330 [+]
Lenovo IdeaCentre K330 [+]

A Dell a munkaállomásit fejleszti tovább, bár egyelőre csak a tervek vannak meg néhány kiszivárgott renderelt kép formájában, melyek a Precision sorozatú gépek új Fractal dizájnú házairól készültek. Valószínűleg jövőre már ebben a köntösben látnak napvilágot a T7600, T5600 és T3600 jelzésű modellek, legalábbis reméljük, jól dönt a Dell, hiszen valóban mutatósak lesznek a tervek alapján. A munkaállomások a hírek szerint a házban nagyobb biztonságban lesznek, viszont könnyebbé válik a komponensek szerelése, szállítása, sőt így a gépek rackbe is pakolhatóak. A moduláris kialakítás is a könnyebb használatot segíti a piros-fekete színvilágú fémdobozoknál.

Dell Precision Fractal (forrás: Engadget) [+]
Dell Precision Fractal (forrás: Engadget) [+]

Dell Precision Fractal (forrás: Engadget) [+]
Dell Precision Fractal (forrás: Engadget) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés