Hirdetés

A Microsoft módosította az Xbox One startját

A Microsoft bejelentette, hogy az előzetes tervekhez képest némileg változott az Xbox One konzol startja. A termék novembertől lesz elérhető, de 21 helyett csak 13 piacon. Konkrétan Ausztráliában, Ausztriában, Brazíliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Írországban, Olaszországban, Mexikóban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Új-Zélandon lehet számítani az idei debütálásra. Belgiumban, Dániában, Finnországban, Hollandiában, Norvégiában, Oroszországban, Svédországban és Svájcban csak 2014-ben esedékes a tényleges megjelenés, de a vállalat mindent megtesz a lehető leghamarabbi start érdekében.

Az eredeti tervek alapján az előbbi országokban egyszerre lett volna a start, méghozzá idén novemberben, de a Microsoft szerint a szoftveres rendszer kalibrálása a különböző nyelvekhez rendkívül időigényes, illetve az országonkénti megfelelő tartalom biztosításának alapjait sem egyszerű kiépíteni. Ha bárki előrendelte már az Xbox One-t a fenti bekezdés végén említett nyolc ország bármelyikében, akkor az esetlegesen felmerülő kérdéseket a helyi viszonteladókhoz lehet intézni. A Microsoft azonban leszögezte, hogy az előrendelőket a csúszás miatt egy ingyen játékkal kárpótolják majd.

Az Xbox One kapcsán egyébként friss adat, hogy a Kinect szenzor kikapcsolható, így ez az egység nem szükséges a konzol általános funkcióinak vezérléséhez. Ez ugyanakkor nem igaz a játékokra. Ha egy alkalmazás igényli a Kinect valamely funkcióját, akkor azt mindenképp használni kell. Ez persze logikus, hiszen a rendszer így része lesz a játékmenetnek.

Előzmények

Hirdetés