Hirdetés

Egyenesen a bíróságról szivárognak a Microsoft konzoltervei

A dokumentumok szerint a vállalat készül aktuális generációra vonatkozó frissítésekkel, de nem ennél több adat is előkerüt.

A Microsoft az Activision Blizzard felvásárlása kapcsán egy ideje már perben áll az Egyesült Államok fogyasztóvédelmi és versenyhatóságaként működő Szövetségi Kereskedelmi Bizottsággal (FTC), és ennek hozománya, hogy bizonyos bírósági iratok kiszivárognak a cég terveiről. Ezúttal a konzoltervek estek el, így kiderült, hogy a redmondi vállalat készül aktuális generációra vonatkozó frissítésekkel.

(forrás: Wario64 X) [+]

Az Xbox Series S Ellewood kódnéven újulna meg, míg az Xbox Series X frissítése a Brooklin kódnevet viseli. Fontos, hogy nem szabad teljesítményre vonatkozó előrelépést várni, ugyanis nem az a célja a fejlesztéseknek. Az Ellewood jobb vezeték nélküli technológiákat, kisebb fogyasztást, illetve 1 TB-os tárhelyet kínálna, míg a Brooklin ezek mellett már 2 TB-ra ugrana az adattároló tekintetében, és USB Type-C-t is biztosítana Power Delivery kompatibilitással. A nagyobbik gép esetében már a rendszerchip is továbbfejlesztésre kerül, ugyanis 6 nm-es node-ra portolnák, nyilván a fogyasztás csökkenésének egy része innen jöhet. Az előbbiek mellett az új kontrollerdizájn is fel van jegyezve.


(forrás: Wario64 X) [+]

Az Xbox Series S és X termékcsalád frissítéseit a Microsoft elméletben a 2025-ös üzleti évére tartogatja, aktív kutatás alá esik ugyanakkor már az új generáció, amelyről még nincs végleges döntés, de egyes elemei biztosnak tűnnek. Többek között a grafikus vezérlő tekintetében a Microsoft saját, AMD-vel közösen tervezett dizájnban gondolkodik, vagy a Navi 5 néven emlegetett AMD IP-t vetnék be valamilyen konfigurációban. Az AI feladatokhoz kapna a rendszer egy NPU-t, azaz neuronháló gyorsítót, míg a processzorrész hibrid konfiguráció lenne különböző teljesítményre képes magokkal. Az még nincs eldöntve, hogy az AMD Zen 6-ot használják-e, vagy egy ARM64-es dizájnt.

Természetesen az új generációs gép igen távoli, leginkább az aktuális évtized második felében jöhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés