Hirdetés

Friss pletykák érkeztek a Microsoft konzolos terveiről

A Thurrott rengeteg kódnevet leleplezett, érdekes dolgok érkeznek a jövőben.

A Microsoft fejlesztései szempontjából jellemzően jól értesült Thurrott új információkat szerzett az érkező Xboxokról, amelyeket kódnevek szintjén már ismernek. A média korábban is adott híreket a Scarlett termékcsaládról, de most részletesebb adatok is jöttek.

Az új generációs gépek, vagyis a Scarlett sorozatú modellek Anaconda, Lockhart és Danta kódnéven készülnek. Az Anaconda a csúcsmodell, amely gyakorlatilag az Xbox One X-et válthatja, mármint a betöltött pozíció szintjén, természetesen az előző generáció a piacon marad. A Lockhart lesz a kisebbik verzió, ami az Xbox One S közvetlen utódja. A Danta igazából nem jelenik majd meg, ez konkrétan a fejlesztői csomag.

A Project xCloud része lesz az Anthem v2 kódnevű fejlesztés, amely az aktuális, Anthem kódnevű, felhőbe helyezhető Xbox One S modulok újratervezett verziója. A fő cél a gyártási költségek csökkentése, ami tulajdonképpen teljesen érthető, hiszen ha a Microsoft felhős fókusza bejön, akkor rengeteg ilyen gépet kell kiépíteni, és nyilván nem mindegy, hogy mennyiért.

A Maverick kódnév rejti az optikai meghajtó nélküli Xboxot, amelyről már egy korábbi hírben beszámoltunk. Ez a gép állítólag már a következő évben megjelenhet.

A Thurrott úgy tudja, hogy mindegyik gépbe az AMD szállítja a hardvert, míg a szoftveres oldalon érkezik a GameCore, ami elvileg az UWP evolúciója, így jobb lehetőségeket biztosít majd a fejlesztőknek az Xbox szolgáltatások elérésére, legyen a célplatform maga a konzol, vagy éppen egy Windows PC.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés