Hirdetés

Hivatalosan is megöli a Kinectet a Microsoft

Leáll a gyártás, így csak a készlet erejéig lehet megvásárolni a hányattatott sorsú fejlesztést. A támogatás azért még marad.

A Kinect a Microsoft egyik legérdekesebb fejlesztése volt az utóbbi időben, amolyan tipikus meg nem értett termék, ami egyszerre innovatív és szükségtelen is. A vállalat ugyanakkor rendkívüli módon erőltette az eladását, például az Xbox One első verziójához kötelezően csomagolták, hogy megmentsék a kihalástól. Ez azonban végül nem vált be, ugyanis a Co.Design számára adott interjúban Alex Kipman, a Kinect tervezője, és Matthew Lapsen, az Xbox divízió marketing menedzsere elárulta, hogy a hányattatott sorsú fejlesztés gyártását leáll, így csak a megmaradt készlet erejéig lesz megvásárolható.

Persze a sötét fellegeket már akkor lehetett látni, amikor a cég dobta a windowsos Kinectet, illetve az sem jelentett semmi jót, hogy az Xbox One S-re már nem volt direkten ráköthető a legfrissebb éppen kapható verzió. Pedig a Kinectből nagyjából 35 millió példány elkelt, így azt sem lehet mondani, hogy nem volt elég nagy a felhasználóbázis mögötte.

Szerencsére a Microsoft a terméktámogatást nem állítja le, így Kinectet birtokló felhasználók továbbra is használhatják a terméket, és még az esetlegesen felmerülő hibákat is korrigálja a cég. Ráadásul a fejlesztés nem vész el csak átalakul, mivel a Kinect bizonyos szenzorait megörökli a Hololens. Ez persze valószínűleg nem vigasztalja azokat, akik eddig hittek a Kinectben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés