Hirdetés

Több szempontból is világelső SPI NOR flashmemória

A Micron bejelentette az N25Q jelzésű NOR flashmemóriáit, melyek több szempontból is világelsőnek számítanak. A 256, 512 és 1024 megabites kapacitású chipek 65 nm-es gyártástechnológiával készülnek, és a konkurensekhez képest kiváló adatsűrűséget kínálnak, emellett a lapkák az SPI interfészt használják, vagyis elsődlegesen olyan beágyazott rendszerekbe kerülhetnek, ahol kiemelten fontos a nyomtatott áramkör és a tokozás kis mérete, illetve az alacsony előállítási költség. A termékek rendkívül tág hőmérsékleti viszonyok között működőképesek, az üzemfeszültségük pedig 1,8 illetve 3 volt közé eshet, vagyis sok szempont szerint skálázhatóak.

A gyártó szerint a memórialapkák 108 MHz-es órajelen üzemelnek, az olvasási sebességük pedig 54 MB/s. Az I/O protokoll konfigurációja lehet szimpla SPI, dual SPI (DSPI), vagy quad SPI (QSPI) is. Utóbbi mód mellett az órajel 432 MHz lehet, vagyis a piac leggyorsabb megoldásának számítanak az újdonságok. Szintén támogatott a 4 bájtos címzési mód, valamint a XIP (Execute-in-place) funkció, ami lehetővé teszi a programkód direkt futtatását a flashmemóriából, ezzel megspórolva a rendszermemória igénybevételét.

A Micron a N25Q családba tartozó NOR flashmemóriák 256, 512 és 1024 megabites mintáit már szállítja a partnereknek és az érdeklődőknek.

Előzmények

Hirdetés