Hirdetés

Mérséklődik a Radeon R9 290 és 290X VGA-k ára

Az AMD ugyan hivatalos árcsökkentéssel nem élt a Radeon R9 290 és 290X VGA-k esetében, de az új GeForce-okra való válaszként megengedték a partnereknek, hogy mindkét termék árát csökkentsék belátásuk szerint. Ez azt jelenti, hogy az árcsökkentés nem kötelező, tehát továbbra is lehet árulni az említett termékeket 399 és 549 dolláros listaáron, de ha a partnerek úgy látják jónak, akkor az árazás akár rendre 299 és 399 dollárra is csökkenthető.

Mivel az árcsökkentés egyéni elbírálás alá esik, így óhatatlanul azt fogja eredményezni, hogy az egyes Radeon R9 290 és 290X jelzésű VGA-k között nagy lehet az árkülönbözet, így vásárlás előtt érdemes szétnézni, hátha elérhető az adott termék olcsóbban egy másik kereskedőnél, vagy gyártónál.

Az árcsökkentés engedélyezése egy érdekes lépés az AMD-től, hiszen továbbra is az eredeti áron szállítják a Hawaii cGPU-kat a partnereknek, és valószínűleg ezért sem kötelező élni a lehetőséggel, viszont a lavina idővel úgyis elindul, vagyis ha az egyik gyártó csökkent, akkor a többieknek is követniük kell, és ez igaz a kereskedőkre is.

Ez a konstrukció azt fogja eredményezni, hogy a gyártóknak több Hawaii cGPU-t kell rendelniük, hogy nagyobb úgymond mennyiségi kedvezményhez jussanak, így a kialakuló házon belüli árversenyt jobb eredményekkel vészelhessék át. A végeredmény tekintetében persze a vásárlók nyernek, ilyen formában mindegy is, hogy az árcsökkentés formája jelenleg hivatalos-e vagy sem.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés