Hirdetés

Mérnök kerestetik: tervezőasztalon az AMD K9

Miért keres vajon az AMD mérnököket? Nincs neki elég? Nos, lehet, hogy még túl sok mérnöke is van, de itt most valami másról van szó.

Az AMD a BrassRing.com internetes információtechnológiai álláshirdető oldalon jelentette meg a nem mindennapi hirdetését, miszerint mérnököket keres a K9-es processzorok verifikálásához, különös tekintettel annak külső buszára. Természetesen előny, sőt elvárás bármilyen mikroprocesszor-tervezési, elektronikai, vagy számítástechnikai gyakorlat. Persze nem mindegy, kik készítik majd el a K9-et.

Érdekes (de nem meglepő ebben az iparágban), hogy alig dobta piacra az egyik K8-as CPU-ját (az Opteront) a cég, és még piacra sem dobta a másikat (az Athlon 64-et), a vállalat máris az utódot készíti. A K9 (kódnevén a Greyhound) megjelenési időpontja egyébként 2007-2008-ra tehető. Kérdés, miért nem talál megfelelő szakembereket a társaság házon belül, illetve hogy nem túl sok idő-e a négy-öt esztendő e processzor piacra dobásához... Lehet, hogy gyorsítani kell? A megfontolt tervezés persze nagyon jó és kifizetődő dolog -- kivéve ha az következik be, hogy bármilyen jó is az adott termék, de későn érkezik a piacra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés