Hirdetés

Mérföldkő az OLED univerzumban

Az OLED-től korábban mindenki igen sokat várt, hiszen már jó régen beharangozták, mint azt a technológiát, amely letaszítja az LCD-t és a plazmát a trónról. Aztán persze nem történt semmi, az eljárás legnagyobb pártolójának és élharcosának számító Sony sem árulja már 11 hüvelyk képátlójú tévéit, és a Samsung is visszakozott. Sokáig úgy tűnt, ezek az organikus kijelzők megmaradnak ígéret, és az okostelefonok szintjén.

Az LG a közelmúltban némi meglepetést okozva bejelentette, hogy rendelkezik egy 31 colos képátlójú, 0,11 hüvelyk vékony készülékkel, amelyet talán ki is állít majd Berlinben az IFA-n. Nos a jelek szerint a dolog nem marad meg pletyka szinten, hiszen a vállalat legfrissebb közleménye szerint a vásárra látogatók valóban saját szemükkel is megcsodálhatják a kijelzőt, amelyről konkrét technikai specifikációkat nem árult el a gyártó, csak annyit lebegtettek meg, hogy minden korábbinál nagyobb kontrasztarányra és szebb, tisztább képre készüljön fel a nép. Bár jelen esetben a világ legvékonyabb OLED tévéjéről van szó, amely ráadásul képes a 3D-s tartalmak megjelenítésére, de a figyelem felkeltésére lehet, hogy ez sem lesz elég. Pont a kis 31 hüvelykes OLED mellett fog púposkodni ugyanis a 180 colos LG plazma prototípus, ami valószínűleg hatásosabban magára vonzza majd a látogatók tekintetét.

Az árról és a boltokba kerülés időpontjáról természetesen semmilyen konkrét információval nem szolgált a gyártó. Lényegében csak reménykedni lehet, hogy ne jusson ez a tévé a többi, megbukott OLED kijelző sorsára.

Előzmények

Hirdetés