Hirdetés

Merevlemez a PCI foglalatban

A svájci székhelyű Arp Datacon sajátos bővítőkártyát dobott piacra; az új termék azok számára bizonyulhat hasznosnak, akik merevlemezzel bővítenék mini-PC-jüket, ám ehhez a feladathoz csupán interfésszel rendelkeznek – a beépítéshez szükséges keretek viszont mind beteltek.

A HD25-IS jelű kártya PCI foglalatba illeszthető, melyen adatforgalmat nem bonyolít, a busz azonban kellő energiát biztosít működéséhez. A kártyára a főként noteszgépekből ismert 2,5 colos, IDE interfésszel rendelkező winchesterek szerelhetők; a rendszer többi részével a meghajtó egy bridge chip közreműködése révén Serial ATA porton át tartja a kapcsolatot. A gyártó a kártya mellé csupán a felfogatáshoz való csavarokat és egy SATA-kábelt mellékel, merevlemezből tetszőleges típusú alkalmazható.


Az új terméket aktuális árfolyamon átszámítva mintegy 9000 forintos nettó áron kínálja az Arp Datacon. A palettán egyébként egy hasonlóan 2,5 hüvelykes merevlemezeket fogadó, de normál Parallel ATA csatlakozóval szolgáló modell (HD25-I) is található, ennek ára a bridge chip hiánya miatt jóval kedvezőbb: forgalmi adó nélkül kb. 4400 forint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés