Hirdetés

Merevedési zavar az AOpennél

A grafikus vezérlők piacán tavaly év végén tapasztalt nyüzsgés idén tavaszra szinte teljesen elcsendesedett, a legtöbb gyártó mára kialakította a kurrens termékekből álló kínálatát. Ebben a helyzetben ha egy cég relatíve régóta piacon lévő technológiára alapuló új termékkel kíván sikereket elérni, legtöbbször már nem elég a vezérlő teljesítményét hangsúlyozni.

Az AOpen marketingszakemberei jól ráéreztek erre a problémára, amikor a tervezőmérnökökkel egyeztetve előkészítették az Aeolus PCX 6800-DVD256 típusú videokártya piaci megjelenését. A cég sajtóközleménye éppen ezért a minimális technikai paramétereken túl (GPU típusa, memória mérete) nem is közöl semmilyen egyéb műszaki részletet új kártyájának grafikus teljesítményével kapcsolatban. Az új AOpen videokártya inkább „egyedi” hűtési megoldásával próbálja meghódítani a vásárlóközönséget.

 


A gyártó büszkén hirdeti, hogy PCX 6800-DVD256 7 cm-es átmérőjű hűtőventilátort integráló masszív hűtési megoldása a legextrémebb körülmények között is hűvösen tartja a kártyát, ellenben nem zajong feleslegesen abban az esetben, ha a grafikus rendszer terheltsége minimálisra csökken. A kártyáról készült képet szemügyre véve feltűnhet mindenkinek az áramkör síkjára merőleges merevítő fémlemez, amely az AOpen közlése szerint arra hivatott, hogy megakadályozza a kártya megvetemedését, mely a gyártó szerint a magas hőmérséklet természetes velejárója, és tulajdonképpen minden gyártó termékét érinti. Ezzel az eredeti koncepcióba (kitűnő hűtési megoldás) némi önellentmondás keveredik, de sebaj, legalább biztosak lehetünk benne, hogy a nehéz és vaskos hűtő felfogatása a merevítőnek köszönhetően kevésbé hajlítja meg a nyákot.

Az AOpen Aelous PCX 6800-DVD256 dobozában nem kevesebb, mint tizenöt játékprogramot talál a vásárló, köztük olyan klasszikusokkal, mint a Doom III vagy a Far Cry. Az új videokártya piaci áráról mindeddig nem közölt részleteket a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOpen

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés