Hirdetés

Méretes FreeSync kompatibilis monitor érkezik az Acertől

A 37,5 hüvelykes kijelző a nem megszokott 24:10 képaránnyal és magas árcédulával jön.

Már el is készült a legújabb, gamereknek szánt kijelző az Acer boszorkánykonyhájában, ami az XR382CQK típusjelzést viseli magán, és tekintettel arra, hogy nem a Predator család sarja lesz, G-Sync helyett a FreeSync kompatibilitás borítékolható.


[+]

A kijelző alapját a 37,5 hüvelykes, 3840x1600 képpontos, 24:10 képarányú, ívelt IPS panel adja, ami az LG.Display gyártmánya, és ahogy korábban megírtuk, az LG 38UC99 is erre épül. Innentől fogva a technikai paraméterek nem okoznak meglepetést: 1000:1 kontrasztarány, 178 fokos betekintési szögek, 5 ezredmásodperces g2g válaszidő, 300 cd/m² fénysűrűség, 100% sRGB színtérlefedettség, 1,07 milliárd megjelenített szín (8 bit+frc), illetve 75 Hz-es frissítési frekvencia és villogásmentes háttérvilágítás. Ahogy említettük, a FreeSync kompatibilitás is dukál a csomaghoz, de az LG-vel ellentétben itt nem 52, hanem 48 Hz lesz az alsó határ, illetve HDMI 2.0-n keresztül is kihasználható az ebben rejlő lehetőség.


[+]

A kijelzőn az említett bemeneten felül egyébként helyet kapott a hagyományos DisplayPort 1.2a, a mini DisplayPort és egy MHL port is, valamint az Acert nem hagyta ki a ziccert, és egy USB Type-C is használható ilyen célra. A hagyományos USB hubot sem érdemes hiányolni, ugyanis az is van rajta, összesen négy darab 3.0-s aljzattal, illetve a sztereó hangszóró is helyet kapott benne, valamint nem szabad elfelejteni a minden irányban állítható állványt sem.


[+]

Mindezért az Acer 1300 dollár kér, ami egyáltalán nem mondható kevésnek, de az LG 1500 dolláros árához képest azért valamivel alacsonyabb.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés